lördag 3 april 2010

Påskafton.

Påskafton och idag ska vi upp till svärmor och äta påskmiddag. Hon har två härliga dagar framför sig. Sven som har tacklat av riktigt ordentligt ska vara hos sin son i två dagar, så att Gun kan vila lite och samtidigt kan träffa sina barn. Det är inte klok egentligen att när man har blivit gammal och så sjuk att man inte klarar sig själv, ska kunna få plats på något äldreboende. Han får stå i en väntelista ( har trettonde plats) för att kunna komma in på ett boende. Gunsan som är sjuklig hon med, men inte lika allvarligt som Sven ska orka med sina sjukdomar som kräver besök för behandling flera gånger i veckan och samtidigt ta han om Sven. Han klarar inte av mer än att förflytta sig mellan sängen och köket. Toalettbesök om han hinner säga till i tid vill säga, får Gun hjälpa honom med. Om han inte hinner säga till så har hon en massa extra tvätt och arbete. Duschen måste hon givetvis hjälpa honom med. Sven är en stor man och Gun är väldigt liten och tunn, så ni kan tänka er vilket jobb hon har med att hålla honom ren och snygg. För det mesta sitter han nu mer bara och glor rätt ut och man får inte kontakt med honom. Undra vad kommunen gör om Gunsan blir riktigt dålig så att hon inte orkar att ta hand om sig och Sven?

Vi ska i alla fall åka över till henne och snacka bort några timmar. Hon är en rolig liten gumma, bara hon inte snöar in på allt runt Sven. Gun tyckte att vi kunde ta oss en promenad till henne så att vi kunde dricka lite vin. Visst skulle vi kunna gjort det, men det blir så sent om man ska knalla hem senare på kvällen. Så jag kör så kan Bosse dricka vin med sin mamma.

Igår kväll fick jag kramp i ena låret två gånger. Första gången höll krampen i sig minst en kvart. Andra gången gick över nästan lika fort som den kom. Fan vad ont det gör. Sådana där kramper kunde man få när man var gravid. Men det kan jag inte skylla på nu,hahahahaha. Det kanske kan vara min rullstolskörning igår som gjorde det. Säkert fick jag använda en massa muskler som normalt inte används. Hahahaha, jag är inte den mest vältränade tant. Och inte har jag körkort på rullstolskörning heller.

Nu är vårt resesällskap bara ett klick ifrån att boka. Så snart kan jag avslöja vilka dom är. Hoppas att det sker nu i helgen. Resorna börjar att stiga i pris nu. Det är ju inte som det var förr att dom blev billigare ju senare man boka. Vår resa har ett helt annat pris nu än vad vi får betala. Hade vi vetat det så hade vi nog bokat ännu tidigare. Man lär sig så länge man lever. Det gäller att planera väldigt tidigt.

Inga kommentarer: