lördag 17 april 2010

En konstig lördag.

Den här lördagen känns väldigt konstig. Kom precis på att jag ska vara på jobbet om fyra timmar. Nu när jag sitter här i soffan och har det skönt, ångra jag att jag tog extra passet. Men det kanske är vad som behövs efter en riktigt jobbig dag igår. Jag menar att, att en annorlunda dag på jobbet (är ju inte van att jobba lördagar) kan göra att man inte associerar jobbet till ett ställe där man hela tiden går och mår dåligt på grund av en person.

Det verkar inte som det blir någon resa till London för min arbetskamrat. Väldigt tråkigt för henne. Själv skulle jag bli helt knäck och förbannad. Det är inte klokt att lite aska kan lamslå hela flyget. Kanske hade det varit lättare att förstå om man hade kunna se askmolnet. Och inte blir det bättre när man får höra att askmolnet har förvärrats och att risken är att det kommer att dela sig. Man kan ju börja undra hur länge det här kan pågå. Tanken börjar bli att det kanske blir ett flygfritt Europa flera månader framåt. Hemska tanke. Det var en indisk kille inne och handla (han jobba på servicehuset,så vi prata ganska mycket han och jag) han hade en teori om att det är så här jorden kommer att sluta sina dagar. Ja kanske det svara jag honom. Men det är bara att hoppas att det ligger långt fram i framtiden i sådana fall, fortsätter jag. Han titta allvarligt på mig och säger lite låg "ja, det får vi hoppas". Han såg lite rädd ut och så här i efterhand så poppar det här samtalet upp då och då. Det är som om att hans mörkbruna, lite rädda ögon förföljer mig på något konstigt sätt. Jag har till och med drömt om dom i natt. I drömmen säger hans ögon vad var det jag sa. Ögonen trängde igenom ett mörkt, tjock moln av aska. Molnet blev bara tjockare och tjockare. Vaknade och hade dessa rädda, mörkbruna ögon fortfarande framför mig. Undra om jag har fått ett eget litet moln av aska i hjärnan ?
Eller kan det vara så jävligt att jag håller på att bli galen? Hahahaha, det kanske är dags att ta sig en tur till Huddinge och få ett gäng tabletter mot hjärnspöken. Egentligen inget att skämta om.

Ska nu börja att göra i ordning mig för en dag och kväll på jobbet.

Inga kommentarer: