söndag 2 maj 2010

Grillning och tittförbud.

Sandra med familj kom över med korv och bröd. Dom ville att vi skulle grilla med barna och det tackar man inte nej till. Gubbsen fick stå för grillningen medans jag och Sandra satte oss ner för att leta efter en film från vår semester nere på Gran Canaria. Vi hitta en film från Felicias 1-årsdag. Gud så liten hon var. Kul att titta tillbaka på dom små. Men det var i stort sätt bara kalaset på filmen man kan visa upp för folk. Resten av filmen klara sig inte igenom censuren. Jag trodde att söndagens skratt var gjort då jag hade läst Ankis blogg. Men fick en del skratt av den del av filmen som från och med idag är tittförbud på. Om någon skulle se den skulle dom tro att vi är helt körda i huvudet. En sak är säker, jag måste lära mig att hålla igen munnen när jag filmar. Usch vilket språk och rösten ska man bara inte tala om. Sandra och jag får ta fram filmen när vi behöver att muntra upp oss. Får komma ihåg att låsa in filmen så att den inte visas av misstag.

Felicia fick syn på kakorna Sandra hade köp till fikat. Hon ville tjuvstarta på på godsakerna. Jag som precis har satt ett ätförbud i vardagsrummet fick testa för första gången om det skulle fungera på barnbarna . Jag sa som det var att skulle ungarna ha kaka fick dom sitta i köket eller gå ut på altanen och äta dom. Trodde innerst inne inte att det skulle fungera utan en massa protester. Ack vad jag bedrog mig. Jag behövde inte upprepa saken. Dom fatta direkt. Barn är fulla av överraskningar. Nu kanske man kan hålla rent och fint i vardagsrummet även om barnbarna stökar omkring när dom är här. Man kan ju slippa alla kak och bull smulor som gärna hamnar på golvet och sen dras runt i övriga rum.

Ikväll ska jag se ett program om vargar. I det tysta pågår en systematisk jakt på varg i de svenska skogarna. Trots hot om långa fängelsestraff har ett närverk av varghatare (läs jägare) förklarat krig mot rovdjurspolitiken. Har sett en trailer om programmet och blir så förbannad på dessa varghatare, så ikväll när jag ser hela programmet kommer jag säkert att explodera av ilska. Även om man inte gillar varg så kan man inte ta lagen i egna händer. Jag tycker att alla varghatare ska utrotas, men inte kan jag gå ut och skjuta dom för det. Även jag måste följa lagen och det är ju tur för dom att jag följer lagboken och inte gör som dom. Varför kan man inte ha skyddjakt på varghatare, för dom är en alldeles för stor grupp jägare som inte tycker att dom behöver att följa lagen. Trodde att för att få vapenlicens i detta land så ska man kunna och följa landets lagar. Tjuvjakt är en kriminell handling och man har brutit mot lagen. Man får inte se deras ansikten och rösterna är förvrängda. Inte nog med att dom är kriminella, dom är fega också. Tycker att dom som spela in detta program ska tala om vilka dom är så att polisen kan få göra sitt jobb när det gäller tjuvjakt. Lås in dom på vatten och bröd, släng bort nyckeln så kan dom sitta där och ruttna bort. Nej, nu får jag lägga av och inte hetsa upp mig innan programmet har gått.

Ha en bra kväll.

1 kommentar:

Livsnjuterska sa...

Blev så jäkla arg när jag var inne på FB, där i Värmland där jag kommer ifrån har de sett varg och ta mej fan nu vad det ska klia i fingrarna på jägarna där uppe, en av jägarnas kärring skrev, nu får vi ta in katten!
Helvete oxå, räven kan ta katten oxå, eller rent utav kan bilar köra i hjäl kattskrället för de bor jättenära vägen!

Kraaam

Den där filmen skulle jag gärna vilja se, hahahahhhaahahahahaha
Kan tänka mej att du är som jag, jag filmade ju Laura här i somras och finns det en till som tjatar och går på som jag, det är jag bara glad över, trodde att jag var ensam om att gå på i ullstrumporna

Kraaaaaaaaam igen