lördag 1 maj 2010

Gratinerad hummer och champagne

Skulle fira in våren med gratinerad hummer och champagne igår. Efter jobbet åkte vi förbi bolaget där vi inhandlade cognac (det viktigaste i tillagningen av hummer) och en flaska champagne. In på Ica för att köpa övriga ingredienser till hummern. Hummern hade jag redan köpt på jobbet. Väl hemma slängde jag in skumpan i kylen. Bosse rensa hummern medans jag gjorde det övriga. När allt var klart satte vi oss för att äta. Det är ju inte var dag man får gratinerad hummer och vi både njöt verkligen av hummern tills Bosse skulle ta något att dricka. Vi hade glömt att ta fram champagnen (hur man nu kan göra det), ingen av oss orkade öppna flaskan. Och vi ville äta hummern medans den var varm så ett snabbt beslut att ta ett glas öl togs. Det funka det med, men godast är det ju med champagne. Nu har vi en flaska champagne på kylning till midsommaren eller om vi skulle vinna något större på travet.

Kvällen blev kort. Efter maten slog vi på teven och det tog inte lång stund innan Bosse slumra in. Jag kämpade ett tag mot sömnen men förlorade den duellen. Vi vakna till liv vid tio-tiden och gick upp la oss i sängen.

2 kommentarer:

Livsnjuterska sa...

Låter som en härlig kväll!!!God mat slumra till i soffan, det är livet det!
Nej inte vill ja bli bjuden på nåt bröllop inte, jag är så emot monarki så jag blir galen, har varit det sen jag var ung! Det kungliga blodet är redan utspätt för längesen

Kraaaaam och ha en bra första maj

Sandra sa...

Fan mamma... sover du aldrig????