lördag 15 maj 2010

Fårägare.

Igår såg jag en intervju med en fårägare som bodde i närheten av Stockholms nya vargfamilj. Den här kvinnan höll på att sätta upp el-stängsel och sa att det är svindyrt men att det får man bidrag till. Fortsätter att säga att som djurägare så måste man ha uppsyn och skydda sina djur. Vargen har också rätt att leva och som djurägare är det ens skyldighet att vaka över sina djur. Sunda åsikter denna kvinna har. Jag blir så glad att det finns såna människor som inser att det finns lösningar och att det går att bo och ha tamdjur i närheten av ett vargrevir. Hon är värd ett stort fång av rosor.

Det var en annan fårägare med, som även han höll på att sätta upp el-stängsel. Han var så negativ. Trodde inte att att el-stängsel skulle hjälpa mot dessa bestar. Tyckte att vi som bor inne i stan skulle komma och bo hos honom några dagar för då skulle vi ändra våra åsikter om vargen. Han tyckte att vargen skulle få leva men då skulle dom vara på skansen. Själv tycker jag att den mannen ska lägga ner sitt fårägande och flytta in till storstan där chansen är liten att han får en vargfamilj som granne. Och om jag tog honom på hans ord att komma över och bo där några dagar så skulle inte mina åsikter ändras. Jag tror inte att jag skulle märka av vargfamiljen på hans mark.

Om sådana här människor som har det så previligerat att bo nära naturen och ha djur runt sig skulle man kunna tro att dom skulle acceptera naturens fauna. Kan man då inte göra det ska man nog ta sitt pick och pack och dra till närmaste storstad. Dom kan inte vara djurvänner och ska nog inte hålla på med djur överhuvudtaget. Ska vargen utrotas ska även dessa människor utrotas. Varför inte spara ett par negativa fårägare och flytta upp dom för allmän beskådan på skansen.

1 kommentar:

Livsnjuterska sa...

Håller med till i vart enda ord du skriver

Kram