tisdag 30 juli 2013

Flygmyrornas dag.

Halvdant väder, varmt är det men solen vill inte riktigt visa sig. Jag hade hoppats på att vi skulle få ett ordentligt regn igår men det kom inte många droppar. Vi skulle verkligen behöva ett riktigt åskväder så att luften blev friskare.

Igår var det årets flygmyrsdag, hela staketet vid brevlådan var helt fullt med flygmyror. Första gången jag såg detta för många år sedan blev jag lite chockad och lite äcklad. Det liksom kröp i hela kroppen. Nu har man blivit van att denna dagen återkommer en gång om året, krypet i kroppen finns kvar och det kommer det väl alltid vara. Man får vara glad att myrorna inte flyttar in i kåken. För några år sen hade vi lite problem med att myrorna ville in i huset. Vi ställde ut myrfällor och använde en massa myrr. Myrorna gav till slut upp och håller sig kvar på sin del av tomten. Helst utav allt skulle jag överhuvudtaget inte vilja ha myrorna här men vi har försökt att få dom utrotade men se det har vi inte lyckats med. Nu får vi vara glada så länge dom håller sig kvar på den plats dom verkar trivas på och vägrar lämna.

Gubben ser bra mycket jävligare ut idag, lika svullen i ansiktet plus en stor påse under höger öga. Börjar bli lite nervös att vi inte kan göra några utflykter denna vecka. Skulle åtminstone vilja komma iväg till Mariefred. Kan ju förstå att Bosse inte vill gå ut och visa upp sitt svullna ansikte och att han inte mår så bra just nu. Med lite tur och antibiotikans hjälp kanske vi ändå kommer iväg i slutet av veckan.

Nu har det hänt igen, ett par föräldrar lämna sitt 2-åriga barn i bilen. Ute var det +27 i skuggan, föräldrarna gick in i ett köpcenter för att handla lämnade barnet i bilen med bilrutorna stängda. När polisen kom på plats fick dom slå in en bilruta för att få ut barnet som då inte var kontaktbart. Barnet fördes till sjukhus och sociala kopplades in. Hur fan tänker folk egentligen, hur kan man lämna barn och djur kvar i bilen i denna värme. Det är ju inte precis någon nyhet hur varmt det blir i en bil som står med igenvävda rutor. Hoppas nu att föräldrarna får ett ordentligt straff och att barnet blir helt återställt. Med alla dessa varningar i massmedia om att inte lämna djur o barn kvar i bilen så finns det inga ursäkter. Det kan väl inte undgått någon hur farligt det är. Det var inte så längesen ett barn fick sätta livet till för att pappan "glömt" kvar barnet i bilen i stället för att ha lämnat barnet på dagis och sedan gått in för att jobba. Jag blir lika ilsken varje gång jag hör eller läser om kvarlämnade djur o barn i bilar.

Ska ta mig en sväng med snabeldraken, sen får vi vad som händer mer under dagen. Ha en bra dag.

Inga kommentarer: