måndag 15 juli 2013

En hel galen helg.

Andra veckan på semestern har börjat och vi har en stor sol på himlen. Värmen håller i sig. Känner mig helt ut vilad efter helgens upplevelse. Helenas 30-års fest i lördags var lyckad fest. Vi hade det ur trevligt, en bra blandning av ungdomar och äldre. God mat och dryck. Lite lekar hanns också med och kvällens lekledare Bella var så duktig. För det kan jag säga att det är inte så lätt att förklara regler till vuxna. Vi är nog lite mer stökigare än vad barn kan vara, hahaha. Vi fick också vara med om två polisingripanden. Men det var inte på grund av festen. Första händelse inträffade efter middagen då dom flesta hade gått ut för att ta en cigg. När vi satt där ute fick jag höra att det var någon karl som skrek som kniven satt i honom och samtidigt slog eller hoppade på någon bil. Det är en stor parkering strax intill festlokalen och jag trodde först att det kom därifrån, men det var det inte. På stora vägen kom en volvo backandes, på vindrutan låg naken man och skrek och slog på rutan. Han var helt galen. Självklart blev vi nyfikna och gick ut till vägen för att se vad det var för galning. Ett par kom med mannens kläder som dom la i en hög vid en lyktstolpe samtidigt som dom ringde polisen. På back krönet hade Volvon stannat med en krossad framruta och en äldre man stod strax brevid.  Den nakna mannen kom springande nerför backen emot oss. Han fortsatte att skrika, tog sig över vägen och sprang in i ett skogsdunge. När han kommit upp en bit ramla han vid ett träd och blev sittande. Han satt där skrikande tills polisen kom på plats. Polisen försökte att prata med mannen men han skrek hela tiden att han inte tänkte lugna ner sig. Jag återvände till festen men en del av vårt sällskap stannade för att se hur det hela sluta. Efter många om och men så lyckades polisen få ner den fortfarande skrikande mannen till polisbilen. Dom handfängslade honom och försökte att få in honom i skuffen på polisbilen men där ville inte han ligga. Det hela sluta med att han fick ligga i baksätet. Den äldre mannen körde sin sönderslagna bil till parkeringen men efter ett tag for han i väg. Festen fortsatte och nu med en massa snack om "naken mannen".
Vi fikade och sen blev det paketöppning. Helena fick en massa fina presenter. Sen blev det tävling i musik, tjejerna mot killarna, gissa vilka som vann. Självklart var det tjejerna som vann och Ebba delade ut priset till oss. Priset var en guldchoklad peng. Mera gäster kom, nästa lek förbereddes. Jag behövde inte delta i den utan jag stod istället bakom kameran. Många roliga bilder blev det. Och många skratt kan jag lova att vi fick. Där efter blev det mer dryck och snack. Helt plötsligt kommer det en polisbil med sirener och blåljus inkörande på parkeringen. Vi började spåna om att dom nog var på väg till oss. Men så var inte fallet. Det kom flera polis bilar med blåljus och bakom festlokalen kom en polis med hund. Återigen fick vi  se polisarbete på nära håll. Polisen jagade ett par ljusklädda män. Vi visste inte vad dom gjort men det måste ju vara något allvarligt trodde vi då det var så mycket poliser. Dagen efter fick vi reda på att det var några som stulit trädgårds möbler och att det var dom polisen jagade. Festen fortsatte med dans. Vi kom inte i säng förrän efter tre på morgonen. Helt slut var jag och somnade med en gång. Det är längesen jag var uppe så länge men det var så trevligt och med en del spännande inslag så kände jag inte av någon trötthet.
Vi hyrde övernattnings lägenheten som finns i bostadområdet och jag vaknade första gången redan vid halv sju, tänkte att det var väl fan om jag inte skulle kunna sova ett tag till. Pigg som en mört tog jag min bok och la mig ner igen. Hann inte läsa så länge innan jag åter slumrade in igen så höll jag på till klockan var tio. Bosse klev upp strax där efter och vi gjorde oss i ordning för att gå upp till Jonny o Helena för att äta frukost. Ebba skulle till stallet innan Jonny och Helena åkte till Hasseludden för ett mys dygn där. Vi städade upp i lägenheten som vi hyrt och åkte sen efter till stallet. Där fick vi träffa Ebbas häst Oskar. När vi kom hade dom redan hunnit hämtat Oskar från hagen och han var sadlad. Ebba hade suttit upp och vi mötes av en lycklig tjej. Jag hade med mig kameran och det blev en massa fina kort. Ebba är riktigt duktig på att rida och hon hoppa över ett hinder. Vi hade en trevlig stund med Oskar, Ebba och Helena.
Efter vårt besök i stallet drog vi iväg hem. Resten av söndagen tog vi det lugnt. Vi har haft en underbar helg och 30-års festen kommer vi minnas i lång tid framåt.



Domare och lekledare på plats. Innan leken starta så får deltagarna reda på reglerna.


Här har leken börjat.


Det gick livat till. Många skratt fick vi.



Ebba och Oskar är redo för en ridtur.


 
  Här hoppar dom, Ebba är så duktig och det var en stolt farmor o farfar som tittar på.


Nu är Oskar klar för att återvända till kompisarna ute i hagen. Ebba tar själv ner honom dit. Det ska bli roligt att följa hennes ridning. Och det blir inte sista gången jag följer med.

Inga kommentarer: