lördag 29 maj 2010

En lååååång sovmorgon.

Istället för att ta mig ner till min pappa låg jag i min säng och sov som aldrig förr. Klockan hann bli halv tolv innan jag vakna. Bosse var redan uppe. Det händer inte så ofta att han kliver upp först på helgen. Men det är en bra erfarenhet för honom, hahaha. Då får han se hur skönt det är med ett tyst hus.

Vårt tripp till pappa får bli i morgon. Resten av dagen ska jag ägna mig åt att städa och kolla på travet. Får springa mellan snabeldraken och tv:n. Förhoppningsvis vinner jag lite pengar under tiden,hahaha. Det är ett år sen som min vinnarsvit börja och nu vill jag tro att jag åter hamnar i ett nytt vinnarstimm. Det behöver inte vara mycket pengar bara man får in alla hästarna. Det har blivit lite sport över det hela. Roligt att vara bättre än killarna i familjen.

Läste att den 23-årige äldremisshandlaren har fått sin dom. Ett år och tio månader blev det. Jag tycker att han skulle fått ett betydligt högre fängelsestraff. När man är så feg att man slår äldre och dessutom en kvinna ska man skaka galler en låååång tid. Och om den äldre sen råkar få sätta livet till så ska man dömas för mord. Alltså ett fängelsestraff på minst tolv lååånga härliga år bakom galler. Det är hög tid att ändra en massa i vår lagbok. Jag är mer än gärna villig att vara med att skriva om straffskalan. Och jag lovar att det skulle bli riktigt höga fängelsestraff för vissa brott. Som det är i dag får brottslingarna i stort sätt bara en klapp på axeln och ett " gör inte om det där". Högre straff för ungdomar som hamnat snett skulle säkert att få dom på rätt spår igen. Man måste markera att samhället inte tillåter vad som helst.

Här kan jag inte sitta hela dagen, snabeldraken står och skriker efter mig. Bäst att sätta igång.

1 kommentar:

Livsnjuterska sa...

Nej det svenska rättsystemet är helt åt helvete.

Kraaaaaaaaaam