söndag 2 maj 2010

En vanlig söndag.

Vakna till en strålande sol. Vad det är skönt att kunna sitta ute med en mugg kaffe och bara njuta av tillvaron. Synd bara att utemöblerna på framsidan inte är rengjorda så man kan sitta där i sol-gasset.

Igår hade jag storröj i vardagsrummet. När jag kommit halvvägs ringde Jonny och bjöd över sig och familjen på middag. Slängde mig i bilen och åkte till affären. Hem igen och avsluta städningen för att hinna med att fixa Rockys bur. Har nu andra halva av rummet att röja. Men den går fort att fixa då jag inte ska flytta om något där. Tänk vad mycket det kan göra att bara flytta om lite på bord och lampor. Trivs som fisken i vatten i min soffhörna nu. Har infört ät förbud i vardagsrummet nu. Fika får det bli i kök eller på altanen.

Helena ringde när dom var på väg och jag började med maten. In med potatisgratängen i ugnen och krydda kotletterna. Dukade bordet, in med barnstolen. Sen var dom här. Helenas mamma var med, hon är en sån härlig människa som bara norrländskor kan vara. Ebba var det full ös på. Hon har upptäkt att vi har Rocky och sprang ofta till buren för att titta. Nu har vi fått en till tjej som gillar att sitta i trappan. När Felicia och Ebba var här hos oss senast så lärde Felicia hur trappsittning går till och det var tydligen något som föll Ebba i smaken. Precis som Felicia ville Ebba att vi skulle sitta tillsammans i trappan, hahahahaha. Kan inte riktigt fatta varför trappsittning är så kul. Kanske det är för att dom har koll på hela undervåningen. Hur som helst så är dom härliga våra småttingar.

När vi satt och åt fick jag chansen att bjuda över oss på grillfest på Kovik. Den 29 maj ska Helenas företag ha grillfest efter dom har varit på maskinmässa. Jag har alltid fundera hur det är att vara på grillning där ute på Kovik och nu får jag äntligen chansen att se det. Det ska bli trevligt att träffa norrlänningarna igen.

Nu ska jag äta min frukost, kanske lite sent. Men jag fick sova lite längre idag och det är jag inte bortskämd med. Sedan ska jag ta tag i altanen på framsidan för det känns inte rätt att röja inne när det är så fint väder.

1 kommentar:

Livsnjuterska sa...

Ja, nog kan man undra hur dessa folk har det hemma, ja tror att de har så skitigt och eländigt att vi inte skulle tro våra ögon om vi kom in hos dom! Är helt övertygad om det!

Kraaaaaaaaaaaam