lördag 10 mars 2012

LÖRDAG

Lördag igen! Idag ska jag till apoteket för femte gången, suck. Det har gått troll i mina medicinuttag. I torsdags var jag ner för att äntligen få ut mina delbara blodtrycks tabletter. Hemma upptäcker jag att jag fått fel medicin igen. Den här gången var det en medicin som jag aldrig har sett förut och styrkan var på tok för hög. Kolla upp medicinen på fass och visst var det blodtrycks medicin men inte den jag skulle ha. Den här medicinen skulle förbygga för nya hjärtinfarkter. Jag har aldrig haft någon hjärtinfarkt. Medicinen påverka hjärtversamheten och om man hade låg puls skulle man inte äta den. Den medicinen jag ska ha ska påverka benens blodkärl. Den dos jag ska ha är 2,5 mg och den medicin jag fick var en dos på 50mg. Tog med mig min gamla burk och den felaktiga asken till apoteket. Den här gången kom jag till en ny tjej som verka fatta en hel del. Hon blev paff när hon såg vad jag fått för medicin. Hon sa direkt att så här får det inte gå till. Jag fick redogöra för alla mina besök och hon anteckna. Sen gick hon iväg för att se om dom hade min rätta medicin. Givetvis hitta hon den inte utan skulle göra en ny beställning. Hon lova att hon skulle ringa mig på måndag. När jag kom hem ringde hon upp och berätta att hon hittat min medicin och att den som lämnat ut den felaktiga medicinen hade tagit fel låda med beställnings varor. Jag kunde komma ner idag och hämta den. Hon sa att hon inte kunde förklara dom andra fel som begåtts men skulle givetvis gå till botten med det. Sen sa hon att det var ju tur att jag varit så observant att det var något fel för om jag hade börjat äta tabletterna så kunde det gått illa. Gissa om jag är trött på detta apotek, nästa gång jag ska ha ut mediciner blir det att gå till ett annat apotek.

Just nu tycker jag att det bara är träning, jobb och sova som upptar min tid. Tycker att mitt diskbråck har blivit bättre och det är ju bra. Helgen får gå till att försöka städa lite och njuta av ledigheten. Måste planera mat till nästa vecka och handla hem det som saknas under helgen. Jag blir ju inte hämtad efter jobbet längre och matkassar på tåget fungerar inte. Nya rutiner alltså.

Nu ska jag fika lite och fortsätta att läsa min morgontidning. Njuta av att inte behöva stressa till jobbet. Ha en skön lördag.

Inga kommentarer: