fredag 23 mars 2012

En lag är en lag.

Barnombudsmannen vill att lagen ändras så misshandlade barn får hjälp fortare. Kan ju vara på tiden då vi har en lag om att aga är förbjuden i detta land. Vet om ett fall där barnet har blivit misshandlat av fadern i över 8 år och sociala har haft den ena utredningen efter andra utan att man har gjort något för detta stackars barn. Dom har helt enkelt gått på den nekande pappans linje. Pappan har erkänt att han och hans nya fru har dragit barnet i örat och att han gett barnet en "hurring" över huvudet någon gång. Det har inte sociala tagit på allvar utan tydligen tyck att det är helt okej. Fallet ligger åter igen på socialas bord och denna gång så har jag läst den första utredningen som sociala lämnat över till familjerätten. Denna utredning är en historia som handläggaren i stort sätt suttit och diktat ihop efter sina egna tycken och tänkande. När modern ställer handläggaren mot väggen så får hon redan på att handläggaren bland annat trott att det varit si eller så. Vad då trott. Jag har trott att man i en utredning bara tog fram fakta och höll sig till sanningen. Hur ska misshandlade barn kunna få rätt hjälp då inte sociala följer lagboken? Pappan har varit polisanmäld för misshandeln. Vid förhöret av barnet framkom att barnet var trovärdigt och fallet gick till åklagaren som efter ett tag lägger ner fallet då faderns advokat tycker att barnet inte är trovärdigt då barnet inte kan tala om vilka datum misshandeln ägt rum. Men hur ska en 8-åring som fått stått ut med det våld i hela sitt liv kunna tala om datum, en 8-åring vet ju knappt vad datum är. Pappan vill ha det till att det är modern som hittat på allt och övertalat barnet att berätta hennes historia. Jag vet att så är inte fallet och barnet har berättat en hel del till mig hur det är hemma hos pappan. Nej, fram med bättre utbildning på handläggarna och låt dom lära sig lagarna. Sen skulle det nog vara bra om handläggarna lyssnar mer på barnen och oftare går in med polisanmälningar. Hellre en anmälan för mycket än en för liten. Lagen säger att man inte får aga sina barn och man kan få fängelse för det. Men den lagen har tydligen inte sociala hört talas om eller så tycker dom att man inte ska tillämpa denna lag vid visa fall.
Denna handläggare som har skrivit sin egna lilla historia har själv sett och hört när pappan blir aggressiv och vet att han har stora problem med sin aggressiva sida. Han har blivit erbjuden hjälp för detta men har avböjt detta erbjudande då han själv inte inser att han har problem med sitt aggressiva humör. Vad säger inte detta om fadern. Hans nya fru blir även hon misshandlad men förnekar det. Hon är vuxen och kan söka hjälp och få det. Men barnet i frågan finns tydligen ingen hjälp att få.
Det får räcka för denna gång, det finns säkert anledning att återkomma till detta stora problem.
Ha en trevlig fredag.

1 kommentar:

Livsnjuterska sa...

Så bedrövligt att man blir helt upprörd. Begriper inte heller, som du skriver har vi förbud mot aga, sen 1978 här i Sverige och så sitter andra dårar och inte bryr sej. Jag säger då det, stackars barn ingen tror honom, advokaten säger att han inte är trovärdig och hur ska den här lille pojken känna sej. Han måste tappa tron på oss vuxna. Jag blir så ledsen. Stackarn får nu vänta i 4 år, tills han fyller 12 år då får han bestämma själv. Men vad ska han stå ut med under dessa fyra år.
Vad är det för jävla lagar vi har.
Misshandlar en man sin fru så är det nog inte långt till att han misshandlar sitt barn. Jävlar, blir så arg.
Som jag skrev i min blogg om galningar, underligt att de inte blir så galna att de gör sej illa själva innan de ger sej på oskyldiga människor. Bara det säger att de vet vad de gör, ingen ska komma till mej och säga något annat.

Kraaaaaam