torsdag 15 mars 2012

Barnfattigdom??

Under min morgonpromenad har jag funderat lite kring barnfattigdomen i vårt land. Läste i tidningen att det inte finns några snabba genvägar att komma åt barnfattigdomen i Sverige enligt socialborgarådet Anna König Jerlmyr (M). Enligt henne handlar det om att varje barn ska kunna gå ur skolan med fullständiga betyg och att det handlar om jobb. Men om barn inte får ordentligt med mat i sig hur ska dom då kunna orka med att närvara på lektionerna och lära för livet. Visst skulle vi snabbt kunna göra det bättre för dessa familjer som har dålig ekonomi. Man kan ju inkomstbepröva barnbidraget och på det sättet höja det till dom som har en dålig inkomst. Åter igen återkommer jag med dessa 100 miljarder som Alliansen hittat och lånat ut till EU, varför användes inte dom pengarna här hemma till att göra det bättre för alla utsatta familjer? Sen har vi ju skattesänkningarna, rot och rut avdragen som gör rik rikare, där finns det pengar att hämta. Höj skatten ta bort rot och rut så får dom säkert mer pengar i skattekistan. Men det vill dom inte göra för det skulle innebära att dom rikare då blir lite fattigare. Och så måste Alliansen tänka på nästa val då kan man ju inte försämra för dom rika om man vill ha rösterna kvar.
Sen kan man ju undra vart gränsen ligger när det gäller barnfattigdom. Är det när föräldrarna inte har råd med datorer och mobiler till barnen eller är det när föräldrarna har så dåliga inkomster så dom inte kan ge barna mat och kläder??
Vilka funderingar man kan ha under en promenad. Nu ska det duschas och sen är det snart dags att dra in några kronor till skattemasen.
Ha en bra torsdag.

Inga kommentarer: