torsdag 1 juli 2010

Nu är man rasist.

Vi måste kolla tjugor och femtiolappar på jobbet, då det finns falska i omlopp. Så gjorde jag även med en utländsk grabb. Men det skulle jag inte ha gjort, hans pappa kom genast fram och börja skrika att jag var rasist. Försökte att förklara, men det gick inte. Pappan ville inte lyssna utan gick på med att det sen flera år tillbaka var förbjudet med rasism i Sverige. Förklarade ytterligare en gång till honom att vi kollar alla tjugor och femtiosedlar. Med karln hörde inte på utan stod och skrek som bara fan. Jag tillkallade chefen men hans lyssnade inte på henne heller. Hans son kände sig kränkt av att vi kollade hans sedlar. Bara för att han var utländskt så betydde det inte att han hade falska sedlar. Han skulle även kontakta tidningen om att vi var rasister.

Det är såna som han som gör att det blir rasism i samhället. Sen kan jag inte förstå varför vissa utlänningar måste skrika och inte låta folk förklara sig. Vad tror han, att vi skulle tycka det var kul att bara kolla hans sons pengar. Vi sitter hela dagarna och kollar sedlar, vi kollar inte vad det är för kund som lämnar över sedlarna. Spelar ingen roll om kunden är vit, svart, gul eller röd pengarna måste kollas. Jag blir så trött på att bli anklagad för saker man inte är. Jag måste sköta mitt jobb och om det då betyder att sedlarna ska kollas så ska dom kollas. Det kan aldrig vara en kränkande handling då det görs på samtliga kunders pengar.

Med detta påhopp kan man tycka att pappan är rasistisk mot oss svenskar. Men det är väl lagligt att vara det. Det är väl bara vi svenskar som inte får vara rasistiska.

Hela grejen känns olustig och när man inte kan få förklara sig så känns det etter värre. Ska nu försöka glömma det hela. I morgon är det en ny dag med många sedelkontroller. Och som tur är accepterar nästan alla det (99,9), utan att känna sig kränkta.

Inga kommentarer: