söndag 21 mars 2010

Söndag igen.

Tidigt i morse satt jag och läste DN. En artikel handla om kokainkriget i Mexico och att man har testa avloppsvattnet i Stockholm en vanlig helg. Det var skrämande att läsa resultatet. Natten till lördagen hitta dom spår som beräknades till 660 doser, om varje dos antogs vara 0,1 gram. Kokainet i Stockholm är så gott som alltid utspätt, mellan fem sex ggr. Det innebär att 3000 har använt kokain. Testen visar endast dom personer som har varit på toaletten och kissat efter att tagit kokain. Därför är mätresultatet i underkant då man ej har med hela Stockholm och att det finns dom som kissat ute i buskarna. Varför inte göra samma test över hela Sverige så vi får reda på hur det ser ut i kokainträsket, en helt vanlig helg i landet?

Läste även om Hanna som anklaga sin pappa för grova sexuella övergrepp. Han fick fem års fängelse, men polisen upptäckte senare flera fel i dotterns berättelse. Nu står hon åtalad för för falsk angivelse, som kan ge upp till två års fängelse. Äntligen säger jag. Det händer allt för ofta att föräldrar får skaka galler för att deras tonåringar hittat på en historia. Det måste bli bättre utredningar när barn kommer med sådana berättelser. Givetvis ska inte skyldiga komma undan, utan dom kan få höga fängelsestraff. Men det ska inte vara så enkelt att oskyldiga får höga straff för att utredningarna har varit dåliga. Det är en hemsk att bli oskyldigt anklagad för ett sådant grovt brott och sedan även bli dömd. Hannas föräldrars största hopp är att så småningom ska få kontakt med sin dotter igen. Och det kan man verkligen hoppas, men det blir nog en riktigt tuff resa. Vilken familjetragedi!

Nu snöar det igen. Metrologerna har lovat 1 dm snö, hoppas verkligen att dom har fel. Ska i alla fall ge mig ut och handla hem middagsmat. Passar på och köper lite gott fikabröd till eftermiddagens kaffestund. Hahahahaha måste trösta mig medans snön vräker ner.

Inga kommentarer: