tisdag 2 mars 2010

Ridskola på fel plats.

För drygt en vecka sen hände en olycka på väg 225, en kollision mellan häst och bil. Hästen fick man avlida på plats. Inga personskador som tur var. Dom som red var barn. Idag satt jag och läste om den ridskola som ägde hästen. Ägaren har vid flera tillfällen påpekat att hon tycker att hastigheten är för hög vid vägen som går utanför ridskolan ( en 70-väg). Jag bara undrar om ägaren tänkte igenom det hela innan hon starta en ridskola där. Både 225:an och vägen mot skanssundet har funnit sen urminnes tider. Och bägge vägarna är starkt trafikerade. Hon menar att det är oskyddade barn som rider där. Men vad har barna ut på vägen att göra? Det vet väl de flesta vuxna att en häst kan bli skrämd och börja skena. Och ägaren är förhoppningsvis vuxen och borde då veta att ridande barn på en 70-väg är högst olämpligt. Spelar ingen roll om barnet anses som ridkunnig. Vore bättre att ridskolan flytta till en bättre lämpad plats. En plats som ligger en bra bit från större trafikerade vägar.
Jag tycker riktigt synd om den bilisten som körde bilen. Det var inte bilistens fel, utan hästens fel. Hästen hade börjat skena och barnet hade som tur var fallit av innan hästen skena rak in i bilen. Om jag hade varit ägare till ridskolan skulle jag stängt den med en gång och sedan försökt hitta någon annan plats att bedriva verksamheten på. Men som ägaren skulle jag aldrig öppnat en ridskola på den platsen från första början.

Den blogg jag trodde hade försvunnit, var inte försvunnen. Jag fick svar på min lilla efterlysning igår. Fick den nya adressen av bloggskrivaren. Så resten av kvällen ska jag sitta och mysa i soffan och läsa allt jag har missat i den bloggen. Ha en trevlig fortsättning på kvällen för det ska jag ha.

Inga kommentarer: