lördag 21 augusti 2010

Läkarbesöket.

Igår tog jag bussen till vårdcentralen redan halv åtta. Gick upp och tog en kölapp. Jag var först, vilken lycka. Men akut tiden börja inte förrän klockan 10. Tog med mig den sista biten till fots hem till Sandra. Tur att hon inte har börjat jobba ännu. Där blev det fika och en massa hostning.
Jag slapp att gå upp ensam till vc. Sandra var så gullig och följde med. När vi satt och vänta i väntrummet fick jag ju givetvis ett av dessa förbaskade hostanfall. Det smitta tydligen av sig för det börja hostas överallt i rummet. En gubbe som var där med sin fru reser sig och säger att det är nog bäst jag går ut och väntar. Frun hosta lika mycket som mig så om han var rädd för smitta var det kanske lite sent påkommet.

Akutläkaren visa sig var en liten leende kvinna. När vi kom in till henne satte hon sig flera kilometer ifrån oss. Men hon undersökte mig konstigt nog. När hon lyssnat på lungorna säger hon att dom låter bra. Och hjärtat lika så. I svalget var det irriterat men det brukar det vara vid förkylning. Jag har en förkylningsinfektion som ska läka ut av sig själv. Lungorna var det ingen fara med. Vila och medicinering fram till onsdag, är det inte bättre så ska jag tillbaka igen. Fick den berömda hostmedicinen Cocillana. Den sover man bra på. Har haft den förut och vet att den är bra. Ska ta den upp till tre gånger om dagen. Den här gången ska jag ta den dubbla dosen. Jag vågade inte ta en dubbel dos igår kväll utan tog den mindre dosen. Resultatet blev att jag fick sova bättre, vakna endast tre gånger i natt. Ska ta en en dos efter frukost så får vi se om det blir mer sömn eller om jag lullar omkring här hemma. Men till natten blir det att ta en dubbeldos.

Ska nu sätta mig med min DN, har jag tur kanske jag får mig någon timmas sömn till.

1 kommentar:

Livsnjuterska sa...

Ja har själv fått den medicinen när jag haft bedrövlig hosta och det är den enda som hjälper. Man blir lite lullig av den, men hostreflexenrna försvinner.

Bra att det i nte vart nåt annat elände, som lunginflammation, det är flera stycken som har fått lunginflammation och många som har rejäla förkylningar.
Kraaaaaaaaam och krya på dej nu