lördag 19 juni 2010

Svenska avundsjukan.

Vilket gnällande på detta bröllop. Nu är det så att vi har ett kungahus och det är ett kungahus som är det billigaste i Europa. Hade vi haft en president hade notan säkert blivit den dubbla och även ett bröllop inom presidenten familj hade kostat. Lovar att dom som gnäller mest är dom som tillbringar dagen framför TV:n eller står runt kortegevägen och vinkar o hurrar. Om man nu är emot ett kunghus så är det väl bättre att bara strunta i hela bröllopet. Om alla som inte gilla grejen höll sig borta från staden denna dag så skulle dom som verkligen tycker att det är okej med kungahus få bättre platser och kunna visa Viktoria och Daniel sin uppskattning.

Vi har en hel regering som är av den åsikten att monarkin ska skrotas, men vad gör dom. Jo, dom passar på att visa upp sig och medverkar på middagar. Dom ska även vara med på vigsel och bröllopsmiddagen. Deras beteende kallar jag för falskt. Som jag ser det så verkar det som om dom är nöjda med hela saken. Men det kanske beror på att dom är medvetna om att vi är skyldiga Bernadotte ätten en jävla massa pengar. Ett lån som Sverige fick av den förste Bernadotten och aldrig har börjat betalat av. Det apanage som dom har idag täcker säkert inte ens räntan på detta lån. Vad Sverige skulle varit utan detta lån vet vi inte och kanske är det lika bra det.

Deras förmögenhet har inte med apanaget att göra, det är ett arv som har förräntat sig med åren. Det finns ingen som skulle ta av egna pengar för att betala resor och stora middagar som ingår i sitt arbete, varför då kräva att kungahuset ska göra det?

Kanske det skulle vara bra att betala tillbaka lånet plus ränta och sedan lägga ner monarkin. Sen kan vi skattebetalare försöka att få ihop pengar till en president. Jag är säker på att då blir ett ett gnällande om att presidenten kostar alldeles för mycket, att det var bättre med ett kungahus som bara kosta hälften så mycket. Och som inte heller har någon makt.

Jag betalar heller skatt för ett apanage till kungahuset som gör nytta i vårt samhälle än att en del av mina skattemedel ska gå till bidrag till människor som aldrig har betalat någon skatt i detta land. Och då menar jag inte bara invandrare, det finns en hel del svenskar som tillhör denna skara. Kan tänka mig att det är den gruppen som gnäller mest. Som vanligt talar den svenska avundsjukan.

Ta bort alla bidrag så lånet kan betalas tillbaka. Sen kan vi ha en folkomröstning om monarkins vara eller inte vara.

1 kommentar:

Livsnjuterska sa...

Jag är emot monarki och har varit sen jag var ung. Jag är inte det minstaste avundsjuk på Kungen och hans gelikar.

Vi gör som William tackar nej till bröllopet och ser på VM i fotboll istället.

För mej existerar kungar/drottningar/prinsar och prinsessor bara i sagornas värld.

Dt skulle räcka med att regeringen representerade Sverige, då slapp vi både kungatrasan eller en president.

Ha en jättefin lördag,
Kraaaaaaaaaaaam