lördag 26 maj 2012

Blommande häck och Gevalia.

Idag ska vi fira Liams nionde födelsedag. Han tycker det ska bli extra roligt då även hans farmor och farbror kommer. Några som han inte har träffat så ofta dom senaste åren då hans pappa har sagt upp bekantskapen med sin familj. Tycker att Sandra har tagit en rätt beslut att själv försöka se till att Liam ska ha kontakt med den sidan av släkten.

För några år sedan plantera Bosse en häck runt vår uteplats på baksidan. En häck som han sa skulle endast vara grön, inga blommor. För några dagar sedan såg jag att häcken var full med knoppar av just blommor. Nu börjar knopparna slå ut och är ljusrosa små blommor som över går till vitt. Vi skulle inte ha en blommande häck just där men nu när det blommar så är det ju riktigt fint. En stor överraskning för Bosse blev det i alla fall. Visst är det härligt ute just nu, älskar denna årstid. Var på trädgårdsvandring igår, en vandring i vår egna trädgård alltså. Smultron, jordgubbar och blåbären står i full blom så snart vankas det egna bär igen. Syrenerna har snabbt börja slå ut liksom mina aklejor. Det enda som är trist med trädgården är framsidans häck mellan oss och vår granne som tydligen har slängt in handduken efter snart 30 år och skulle behövas bytas. Har inte större lust att börja gräva just nu när det är som finast men samtidigt är häcken en skamfläck mot allt de andra fina i våra rabatter ( även granne har det fint ).

Just nu är det tydligen inne med att dricka Gevalia kaffe. Vår butik har på mindre än en vecka blivit av med just detta kaffe för över sex tusen kronor. Det finns bra filmer på dom som gjort det och polisen jobbar med det hela. Dom sista som gjorde detta var tre kvinnor med stora kjolar, även om personalen följde efter för att förhindra stöld så lyckades dom få med sig två flak med kaffe. När man ser på filmerna så ser man hur tydligt som helst hur det hela går till och dom är skickliga. Blir så förbannad på dessa tjuvar. Även om filmerna är bra och polisen får tag på dessa tjuvar så blir det väl inga straff utan mest en klapp på axel och en uppmaning "gör inte om det här". Synd att det inte är lätt att få tag i dom butiksägare som köper in dessa varor av tjuvarna. Mindre seriösa butiksägaren kan i stort sätt beställa stöldgods och tjuvarna går in i butikerna och tömmer hyllorna. Den stora förloraren av detta är butikerna som blir utsatta och kunderna i längden. Kan inte mer än bli förbannad och hoppas på att domstolarna börjar döma brottslingarna hårdare. Har stor förståelse att butiksinnehavare inte vill ha in dessa kjolar i sina butiker och vill förbjuda dessa att komma in. Det handlar inte om rasism utan om att skydda sin egendom.

Ha en bra lördag.

Inga kommentarer: