söndag 25 december 2011

Lite om vår trevlig jul.

Julaftonen blev en trevlig dag hemma hos Sandra. Barnen väntade på att julklapparna skulle öppnas och för dom blev det en lång väntan men det hör ju liksom till. Först skulle Kalle Anka och hans vänner önska en God Jul. Sen var det dags att äta. Men sen blev det äntligen julklapps utdelning. Felicia visa verkligen vad hon tyckte om varje klapp hon öppna. Alla klapparna var så fina och hon hade önskat sig allt. Har aldrig sett en sådan glad unge, det både hördes och syntes att hon var nöjd. Liam var helt nöjd med sina och han hade en härlig lego-kväll framför sig. Han är en hejare på att bygga lego. Emilia fatta inte att man skulle öppna klapparna utan hon bar sina klappar till en kassa där hon slängde ner dom. Tydligen hade Bosse och jag varit snälla i år och fick en jätte fin dekorationseldstad. Den ska jag testa så fort som möjligt.
Medans Liam satt med sitt lego spela vi andra wii. Felicia började med en strike och fortsatte på det viset. Bosse hade tur att Felicia tröttna och inte ville vara med. På det sättet kunde han stoltsera med att sätta ett 7-pack ( 7 striker på rad ). Egentligen var det ju tur för oss andra med att Felicia inte ville delta mer för det hade inte varit så roligt att åka på stryk av en 4-åring.
När vi sent på kvällen skulle åka hem hade det blivit iskallt ute. Det var bara att starta bilen och börja skrapa rutorna. På gatorna låg det ett islager, så halt var det. Precis som dom varnat om på TV:n. Jag satt på helspänn då det var jag som körde. Men det gick bra även om det värkte och ila i vänster benet. Hade vi haft en manuell låda hade jag inte klarat av det där med att köra.
Väl hemma satte jag ner i soffan och njöt efter en härlig dag. Helt slut var jag.
 Emilia hade en stort intresse för julgranen och allt pynt.
 Liam och Felicia tittar på Kalle Anka och hans vänner. Första året som Felicia tittar med ett sådan stort intresse.
 Sandras vita julgran. Riktigt fin med en vit gran.

 Familje kärlek och Kalle på TV:n vad kan bli bättre? Det ska väl vara julklapparna då.

 Morfar och pappa Mille spar in på disken så dom dricker ölen direkt ur burkarna. Vett och etikett vad är det för något, haha.

 Liam studerar sin mat.
 Pyssel. Felicia älskar att rita och sjunga för sin bror. Hon lärde sin bror en egen variant av " Hejsan hoppsan fallerallera, på julen ska varenda unge vara glad". Liam som verkar vara van med sin systers sjungande stängde sina öron och koncentrera sig på sitt lego.

 Förste julklappsbärare. Emilia tyckte det var roligast att bära och packa ner klapparna i en stor kasse.

 Julhimel över Tullinge, efter att det mörknad lades ett ett iskallt täcke över oss.

I dag blir det en tripp ner till mamma och passar på och åka förbi kyrkogården till pappas grav. En ganska lugn juldag är precis vad jag behöver.
Ha en fortsatt trevlig jul.

Inga kommentarer: