måndag 7 mars 2011

En bruten arm, Röde Orm och samiskt blod.

Snart kan vi lägga den här måndagen till historien. Min kollega med stort C har lyckats bryta armen nu i helgen. Nu får jag det lugn och skönt på jobbet. Men samtidigt tycker jag synd om henne. Hon skulle gå ut med sopporna och halkade o fick armen under sig. Den bröts och det gick inte att lägga den rätt igen så hon fick åka hem och invänta en operations tid. Först idag fick hon åka tillbaka till sjukhuset för operation. En tråkig historia.

Jag är helt slut efter en arbetsdag, men det har inte hindrat mig att göra lite nytta här hemma när jag väl kom hem. Det blir bara finare och finare ju mer jag gör. Det blir lite bilder när allt är klart.

Funderar på om jag ska börja släktforska, men vet inte riktigt var man börja. När jag får lite tid över ska jag sätta mig ner vid datorn och se om jag hittar något som kan leda mig till hur man bär sig åt. Hahahaha, min pappa har alltid sagt att han är släkt med Röde Orm och vem vet han kanske har rätt, hahahahaha. Skulle även vilja veta lite mer om Bosses släkt på hans pappas sida. Mammas förfäder hade varit kul att veta mer om men det blir svårt att forska i för hon är ju från Norge och där har dom inte lika bra folkbokföringar bevarade som vi har. Men en sak vet jag och det är att det finns samiskt blod i mina ådror. Det är väldigt utspätt, det kommer från någon eller några innan mormors o morfars tid.

Inga kommentarer: