tisdag 15 mars 2011

Bara det inte blir ett vulkanutbrott också..

Den ena katastrofen efter den andra, drabbas Japan av just nu. Läste att det nu är stor risk att en vulkan på ön ska vakna till liv. Hur mycket ska dom behöva ta. Hade det inte räckt med skalvet?
Den enda person på denna jord som tycker det var det bästa som kunnat hänt är nog Khaddafi. Nu har media vänt sina blickar mot Japan och då kan han göra allt han vill utan att behöva läsa om det och stå till svars. Och hans landsmän som driver sin sak ser det som om att omvärlden har övergivit dom. Det står inte mycket om vad som händer i Libyen och har inte gjort det sen katastroferna i Japan börja.
Det här kanske låter lite konstigt, men jag läser hellre om Japan än om Libyen. I Japan händer katastrof efter katastrof som ingen kan skyllas för. Förutom kärnkraften då. Japanerna har det svårt och behöver all hjälp dom kan få plus lite till. Visst är det synd om befolkningen i Libyen men det är ju självförvållat. Det är något dom valt själva och dom vet vad det är för man dom försöker att avsätta.
En stor undran jag har just nu är vad är det som kommer hända i natt i Japan, vad kommer jag få läsa om i morgonbitti. Är det en ny reaktor som exploderat eller ett vulkanutbrott? Eller har det varit lugnt? En sak är i alla fall säkert, att vi här i Norden är lyckligt lottade när det gäller naturkatastrofer och det ska vi vara glada för. Och vi borde göra allt vi kan för att hjälpa länder som drabbas av naturkatastrofer.

1 kommentar:

Livsnjuterska sa...

Läste du om "50 cents" hån till offren i Japan. Han blev ju själv nästan i hjälskjuten, inte blev han ödmjuk av det heller.

Kraaaaaaaaaaaam