torsdag 25 februari 2010

Börjar så smått återvända.

Det känns som två och ett halvt dygn har försvunnit i mitt liv utan att jag har varit med. I går vakna jag till sent på förmiddagen, febern hade gått ner, nästan till normal temperatur. Förutom att jag var fruktansvärt matt kändes det ganska bra. Mot kvällen gick febern upp igen men inte lika högt som den varit. Nu har jag lite feber och känner av vänstra sida av halsen. Har svårt att svälja. Givetvis hoppas jag på att det försvinner av sig själv. Jag har ju känt av halsen då och då, men det har alltid försvunnit av sig själv på ett dygn eller två. Får väl ringa läkaren imorgon om halsen känns värre. På tal om imorgon, jag tänkte igår att jag nog skulle kunna jobba på fredag. Kanske det var ett önsketänkande. Kanske det är bäst att hålla sig hemma då jag fortfarande är matt, lite febrig och att halsen gett sig till känna. Läkarna säger att man ska vara feberfri ett dygn innan man börjar jobba. Är jag smart stannar jag hemma imorgon och har då även helgen att piggna till. Får se hur det känns nu på eftermiddagen. Måste ringa och friskskriva mig dagen innan. Det är ibland lite svårt att bedöma om man kan jobba dagen efter att man ringt sig frisk. Man har ju inte lust att ringa på morgonen igen och säga att man nog var lite förhastad i sin bedömning och kommer att stanna hemma ytterligare någon dag eller så. Vi får väl se hur det blir.

Det har hänt saker medans jag har legat i min säng. Bosse som först fick stanna hemma för att det var för mycket snö på jobbet och sedan fick reda på att företaget skulle permittera folk och han var en av dom. Han kontakta facket i fredags och i måndags ringde facket upp arbetsgivaren och tala om att så får det inte gå till. Ni måste ha en förhandling först och att det var idiotiskt att permittera Bosse som har jobbat över fjorton åt i firman och med sin ålder har ett halvt år i uppsägningstid. Ni måste ha mycket på fötterna. Jobb har ni och ni tar in hyrd arbetskraft så det är den inhyrda personalen som ska bort först. Arbetsgivaren säger då att det måste skett ett missförstånd och att han skulle ta sig en funderare på vad dom skulle göra. Facket ringer upp Bosse och säger att uppsägningslappen kunde han riva. Arbetsgivaren skulle ringa facket eller Bosse angående det hela. I tisdags ringde arbetsgivaren och sa att det hela var en missuppfattning och att han skulle kolla upp när han kunde återgå till arbetet. Redan samma dag ringde han upp och sa att han skulle tillbaka på samma ställe han var på innan allt det här hände. Halv sju på onsdags morgonen var Bosse tillbaka på jobb.
Första gången på länge som jag vet att facket har skött sitt jobb och gått medlemens ärende. Det är lite läskigt att en arbetsgivare tror att han kan göra som han vill. Hade nu inte Bosse varit fackansluten hade han gått en tid som arbetslös till mötes. Med sin ålder är han inte attraktiv på arbetsmarknaden och att sluta sina sista år som arbetslös innan pension kan inte vara kul.
Jag önska att jag var en liten fluga och såg hans chefs min när facket ringde och tala om att han inte kunde göra på detta sätt. Han måste ha känt sig jävligt dum eller han kanske tillhör det gruppen som tror att dom aldrig gör fel. Hur som helst så måste det känts surt att behöva erkänna att ett "missförstånd" hade skett. Ett "missförstånd" som Bosse har papper på. "Missförståndet" kunde fått allvarliga konsekvenser för dom anställda.

Nu ska jag ta en Treo och lägga mig ett litet tag. Det här har tagit på krafterna och känner för att bara lägga mig ner och blunda ett tag.

1 kommentar:

Livsnjuterska sa...

Tänk hur dom gör med folk ändå, avskedar och hyr in folk! Man blir ju förbannad!!!! Ja, det gör du rätt i detta med Buzzador, det är ju gratis bara att hämta på "posten"! Jag gjorde med medlem för längesen och av en ren tillfällighet hittade jag Buzzador mailet i skräpposten, så kolla den för säkerhetsskull när du kollar din mail, den kan hamna där!
Jag prövade Doven i dag och den var bra men den här Lorealcremen är jag mera nyfiken på!!
Säg till Sandra, hon har små barn och kommer att få mycket mera erbjudanden än vi!
Kram och stanna hemma nu och bli frisk från den här förkylningen