söndag 12 januari 2014

Tjugondags jul.

Sovmorgon, vaknade strax efter klockan sju. Gjorde ett litet försök att somna om, ett försök som givetvis inte ledde till att jag somnade igen. Nu gjorde det ju inte så mycket då jag uppskattar en lugn och tyst stund innan huset vaknar upp. Hur skönt är det inte att få sitta med en mugg kaffe och morgontidningen utan att bli störd av oljud?

Snön har nu fallit och minus grader är det ute. Tidningarna har skrivit att "vargavintern" är på ingång, men någon "vargavinter" kan man ju inte kalla den här vädersvängnigen. Några centimeter snö på marken och ca. -6 grader är långt ifrån vad jag kallar för "vargavinter". För varje år som går blir jag mer och mer anti mot vintern, för mig får det gärna vara sommar året runt. För barnen är det ju kul att vi äntligen fått lite snö och det kan jag förstå. Kommer så väl ihåg hur det var när jag själv var barn, men på den tiden hade vi riktiga vintrar här i Stockholm. Då byggde vi snögrottor som vi hade hela vintern, mycket skidåkning blev det, pulkabacken var välbesökt och likaså skriskoråkning med allt det nu innebar. Då var man ute från tidig morgon till sena kväll endast inne för att få lite mat i magen. Det var tider det, nu för tiden kan Stockholms barnen knappt åka skriskor och skidor.

Idag ska vi ut och titta på tvättmaskiner, hoppas att vi får med oss en hem. Har tittat lite på nätet och hittat några stycken som kan vara nåt. Jag vill ha en som är enkel att använda, inte en med en massa finesser som man behöver vara tekniker för att kunna använda.

Idag är det tjugondag jul och adventsstakarna och stjärnorna ska tas bort. Ja, allt som hör julen till ska plockas bort. Kommer att sakna ljusstakarna då dom lyser upp i mörkret men allt det andra ska bara bli skönt att bli av med. Köksgardinerna ska bytas och jag har lite svårt att bestämma mig för vilka jag ska sätta upp men det brukar ju alltid lösa sig.

Ha en trevlig söndag.

Inga kommentarer: