onsdag 18 september 2013

Överlevde även denna gång!!!

Jag överlevde även dagens besök hos tandläkaren. Självklart var jag nervös och huvudvärken kom som ett brev på posten. Först så togs stygnen bort och det gjorde givetvis inte ont men det var inte trevligt då jag kände hur trådarna drogs genom tandköttet. Sen en ordentlig genomgång av tänderna och tandköttet. Två små hål hade jag, mina gamla tandlagningar måste bytas, ingen tandlossning sa tandläkaren. Hon undrade om vi skulle göra något idag eller om vi skulle vänta till nästa besök. Trodde inte jag var klok när jag hörde mig själv svara att du kan ju laga ett av hålen. Jag som normalt hade sagt att det kan vi ta nästa gång och varit överlycklig med att få hoppa ur tandläkarstolen. Var det verkligen jag som svarade?? Tandläkaren blev lite paff, för hon hade trott att jag skulle välja att vänta. Beröm fick jag, hon sa att fortsätter du så här så kommer jag nog få dig att trivas hos oss. Jag tänkte att det skulle jag nog inte tro. Hon fortsatte att säga, bästa sättet att bearbeta sin tandläkarskräck är att ta tjuren i hornen. Och det kan hon kanske ha rätt i. Nu får jag det lugnt ett tag för jag ska inte dit förrän den 11/10. När jag är riktigt nervös så lyssnar jag inte så noga och vet inte hur många gamla lagningar som måste bytas men det kommer jag märka när jobbet är gjort. Sen var det den sista visdomstanden som hade en liten svart skugga på röntgenbilden, den kunde vi vänta med till senare, om ett år eller så. Lät inte helt fel i mina öron. Tandläkaren sa till mig att fundera på hur vi ska göra med gluggen efter förra veckans utdragning, det är ingen brådska med det efter som det är längst bak i tandraden, men inte helt fel att fundera på någon typ av lösning. Jag har nu fullt upp med mina framtida besök och kommer inte fundera över några lösningar just nu.

Rasmus fyller 2 år idag, ett stor grattis kram till honom. När det gäller hans födelsedag så har det gått troll i den. Vet inte hur många gånger jag har haft fel angående den i år. Först fick jag för mig att det var i augusti, sen har det varit en del dagar i september jag har fått för mig att det var hans födelsedag. I lördags var jag tvungen att fråga hans föräldrar och jag fick för mig att det var den sjuttonde dom svarade, men det var den artonde dom sa. Hoppas nu att det datumet har satt sig i min hjärna. Har nu skrivit upp det i almanackan för säkerhet skull. Hur som helst så firar han sin dag uppe i Jokkmokk så vi nere i Stockholm få fira honom när dom kommer hem.

Snart dags att äta middag och idag har jag köpt oss stora räksmörgåsar på Spaaks. Deras räkisar är dom godaste på den här sidan av stan. Måste ju fira att jag överlevde tandläkarbesöket.

Ha en trevlig onsdagskväll.

Inga kommentarer: