söndag 29 september 2013

Känner mig mer död än levande.

Var hem till mamma på eftermiddagen och det tog på mina krafter. Först denna värk i kinden och sen var hon sämre än vanligt. Hon berättade om sina dagliga promenader som tar ca. två timmar och början på promenaden gick hon på Ringvägen. Vad då Ringvägen, frågade jag henne. Det vet du väl att vägen runt området heter så, svara hon. Nej, det finns ingen väg som heter så här på orten, säger jag till henne. Hon spänner sina bruna ögon i mig och fräser som en ilsken katt, att det gör det visst, det borde väl jag veta. Tänker för mig själv att hon blandar ihop den vägen med den vägen vi bodde på när jag var liten. Sen tappade jag orken att lyssna på henne. Stackars Bosse satt snällt och lyssnade och frågade en hel del om hennes promenader. Hur orkar han! Hennes minne sviker henne mer och mer. Det går bra när hon pratar om gamla tider, då kommer hon ihåg det mesta. När man själv ska berätta något slår hon dövörat till eller så säger hon att man ska prata högre för hon hör ingenting. Idag frågade jag henne när hon skulle få den där berömda hörapparaten det har varit så mycket prat om. Svaret jag fick var att minsann hade haft den länge men den hjälpte inte henne att höra bättre, snarare tvärtom, hon blev ett döv med den. Så den tänkte hon inte använda. Sa till henne att hon skulle prova ut en ny då. Men det tänkte hon inte alls göra för dom där hörapparaterna var bara skit. Jag känner inte igen hennes sätt att vara på och ibland är hon riktigt elak. Idag hade jag själv inte mycket ork att vara trevlig och det kan ju ha med det att göra att jag tyckte det var värre än vanligt.
När vi åkte hem var det tänkt att vi skulle stanna till vid kyrkan men jag var helt slut och värken gjorde att det dunka i hela huvudet, så vi åkte hemåt istället. Stannade till på Ica för att köpa lite mjölk och när vi står där i kön kommer Dogge Doggelito in och ställer sig bakom oss. Dom flesta kunder som stod i kassaköerna vände sig om och fånstirra på honom. Det måste vara jobbigt när folk stirrar ut en. Inte lätt att vara kändis i dom lägena.
Ska lägga mig nu och se om jag får någon sömn. Men först ska jag ta några tabletter mot värken och med hjälp av dom o min jobbiga eftermiddag hoppas jag att jag får sova hela natten. God natt och sov så gott.

Inga kommentarer: