söndag 22 september 2013

Höstdagjämning.

Grått och trist ute, regnet hänger i luften. Det har några dagar med sol och värme men då jobbade givetvis jag. Har nu en dag ledig och då vore det ju synd om solen visa sig. Men det är ju höstdagjämning idag och då ska det väl vara höst ute, alltså bara att gilla läget.

Läste i tidningen nu på morgonen att migrationsverket går på knäna igen. Dom klarar inte av den stora mängden asylsökande. Det finns snart inga bostäder till dom och handläggnings tiderna förlängs. Men det förstod man ju att det skulle bli, ska vi släppa in alla som behöver hjälp så räcker inte våra resurser och bostäder har det ju varit brist på länge. Våra egna ugndomar får ju finna sig i att bo hemma hos föräldrarna till närmare 25-års ålder. Det är inte bara syrier som kommer även somalier, eritreaner och afghaner. Visst tycker jag att man ska hjälpa nödställda men som vi nu har det i vårt samhälle med stora brister inom barn och äldre omsorgen så kan inte alla pengar läggas på invandringen. Regeringen lånar pengar för att genomföra ett femte jobbskatte avdrag, man kan undra hur mycket dom har lånat dom senaste sju åren. Förr fick vi alltid reda på hur mycket varje svensk var skyldig, men det är det tydligen slut med. Skulle inte förvåna mig om lånebördan har flerfördubblas sen den här regering tog makten. Varje gång borgarna har suttit vid makten har skuldbördan växt så varför skulle den inte ha gjort det den här gången. Egentligen skulle det vara lag på att alla våra pengar skulle redovisas varje år, så vi skattebetalare fick svart på vit vart våra pengar tar vägen. Skulle vara intressant att se hur mycket pengar som lägg så barn, äldre, vård, skolor och invandringen. Men det är väl ingen som vågar visa upp dessa siffror till svenska folket.

På jobbet har vi sluppit att ha våra fula t-shirts på oss, då Team Sonja åkte ur körslaget i förra veckan. Som sponsor kunde man väl kunnat fått välja en annan färg, för orange passa inte så bra till våra röda flisjackor. Annars hade det väl varit kul om dom inte hade åkt ur. Den här veckan åkte Team Dogge ur, min favorit. Den enda fördelen med det är att jag nu inte behöver titta på programmet, hahaha.

Nu blir det en mugg kaffe till och sen ska jag börja röja här hemma. Ha en skön söndag.

Inga kommentarer: