måndag 16 september 2013

Glas är så viktigt och likaså tandläkare.

Här sitter jag med en mugg kaffe och hör hur regnet smattrar på taket. Det är ganska mysigt att höra regnets smatter och veta att man inte behöver ta sig ut om man inte vill. För en gång skull verka vädersnubbarna ha rätt, hösten är här.

Gubben har beställt förbättrings färg till bilen och den ska hämtas idag. Han får inte köra själv efter ögonoperationen så jag får köra honom. Ett par timmar i Södertälje blir det, för självklart passar jag på att åka till plantagen när vi ändå är i närheten. Behöver nya köksblommor för dom jag har ser så risiga ut.

Igår köpte jag nya fina glas till mina nyttodrinkar. Testade glasen med "grön styrka" (citron, fänkål, äpple och spenat) och drinken kommer bli en favorit. Jag inbillar mig att det är viktigt med rätt typ av glas och glasen jag köpte var helt rätt till denna drink. På kvällen gjorde jag "hot orange" (sötpotatis, små citrus och spansk peppar) även till denna drink var glasen helt rätt. Glas gör en massa för smaken, ta vin t.ex, dricker man vin ur fel glas så missar man mycket av smaken. Ett "finvin" kräver ett kristallglas och likaså ska man hålla sig till rätt typ av kristallglas. Vitt vin har sitt glas och rött vin har sitt. Att dricka skumpa ur ett vinglas är banne mig inte gott men dricker man ur ett skumpaglas blir det en helt annan upplevelse och smak. Så enkelt det är egentligen. Jag tror att det är likadant med juicer.

På onsdag ska jag tillbaka till tandläkaren för att ta bort stygnen och jag har redan börja laddat för det besöket. Jag har tandläkarskräck och känner mig nervös i flera dagar innan besöken. Nu ska jag ta mig i kragen och jobba med denna rädsla. När jag nu ändå är där så ska tandläkaren få gå igenom alla tänder och åtgärda det som behövs åtgärdas. Inte för att jag tror att det är mycket som ska göras. När jag var liten brukade jag alltid somna när jag var hos tandläkaren, men sen fick jag en ny tandläkare som var berömd som "bergsprängaren". Vid ett av mina besök hos henne lyckades hon borra mig i läppens insida, det kom in en annan tandläkare för att visa henne ett par röntgenbilder. Ni ska inte tro att människan sluta borra medans hon tittade på bilderna utan det hela sluta med en sönderborrad läpp o tandkött och min tandläkarskräck var född. Undra hur många som fick tandläkarskräck på grund av "bergsprängarens" behandling?? I väntrummet kunde man ta på skräcken och man såg vilka som skulle till "bergsprängaren". På den tiden gick det inte att byta tandläkare hur som helst och vi fick stå ut med henne i flera år. När jag äntligen fick en ny tandläkare så satt skräcken fast riktig ordentligt. Någon bearbetning av tandläkarskräck fanns inte, utan man fick hela tiden höra hur löjlig man var, det är bara att gapa och blunda, tänk på något annat, så farligt är det inte, du kommer överleva. Jag överlevde men skräcken för tandläkaren blev kvar. Nu har jag bestämt mig för att besegra skräcken och se till att den inte får grepp om mig igen. Med hjälp av tandläkaren så ska det funka. Drömmen är att jag återigen kan somna under mina besök hos "käftis", men så kommer det aldrig bli. Är fullt nöjd med att slippa denna uppladdning innan besöken och slippa denna rädsla. Det är mina mål.

Klockan tickar på och ska vi komma iväg till Södertälje så får jag börja att göra i ordning mig. Ha en trevlig måndag.


Inga kommentarer: