måndag 27 maj 2013

Inte långt kvar till juni.

Sista måndagen i maj månad och jag är ledig, så skönt. Helgen som varit har varit helt okey. I lördags var vi först på 10-års kalas, Liam fyllde "stora pojken". Efter kalaset tog vi med oss Liam och Felicia och åkte till Gustavsberg för att grilla med sonen och hans familj. Vi hade en trevlig dag tillsammans med barnen och barnbarna. Stackars Helena som var nyopererad var inte så pigg men gjorde tappra försök att vara trevlig. Hon lyckades faktiskt bra med det. Jag led med henne, det är aldrig roligt med smärta. Liam blev firad även firad där. Mycket av allt det goda blev det, nästan för mycket. När vi körde hem så tog jag genvägen över Storvreten och där var det poliser överallt, givetvis hade det eldats bilar där för andra kvällen på rad. Nu är jag så trött på alla ungdomar som håller på med stenkastning och nedbränning av bilar o skolor. Tycker att polisen borde få ta i med hårdhanskarna när det gäller sådana här hemskheter.

Söndagen hade vi en mysmorgon med barnbarna som hade sovit över. Liam skulle spela fotboll på eftermiddagen så dom blev hämtade av sina föräldrar. Sen var det elitloppet hela eftermiddagen. Sen middag som blev avbruten av ett ledsamt telefonsamtal. Min kära faster hade somnat in under dagen. Min första tanke var "varför på morsdag?". Hon lämnade oss 2år och 21dagar efter att pappa lämnade jordelivet. Maj månad är ingen bra månad för oss. I släktforskningen har jag sett att just maj månad är en sådan där dödsmånad för vår släkt. Nu blir det begravning, men vet förstås inte när den blir av. Jag hatar begravningar, men den här måste jag bara gå på. Hon ska begravas på samma kyrkogård som min pappa.

Nu på morgonen har jag pratat med min diabetessköterska, hade tid hos henne på onsdag men jag bytte tid och ska nu inte dit förrän första veckan på min semester. Så mycket bättre för då slipper jag att ta ledigt från jobbet.

När jag vaknade igår morse kändes det så konstig på vänstra ögat. När jag kolla mig i spegeln fick jag mig en mindre chock, ögonlocket var svullet. Vid ögonbrynet såg det ut som ett insektsbett, kan kanske varit en mygga som varit i farten. Jag brukar bli riktigt svullen av deras bett men jag vet förstås inte om det är på det viset. På kvällen såg det ganska normalt ut men i morse var det lika igensvullet som igår. Det kanske är så att jag inte ska sova för att slippa svullnaden.

Nu blir det en mugg kaffe sen så ska jag städa Rockys bur. Ha en trevlig måndag.

Inga kommentarer: