torsdag 9 maj 2013

En härlig morgon.

I morse fick sova till klockan sju och det får jag se som en sovmorgon. Sovmorgon är något som jag inte är bortskämd med och får vara glad för det lilla. Sitter nu ute på altanen och hör fågelkvitter, även barn i lekparken. Det är fler än mig som har svårt att sova på morgonen. Solen visar sig med jämna mellanrum och temperaturen är redan +17. Ser lovande ut för resten av dagen. Vi ska ut och handla fönsterlister idag. Vårt jättestora fönster på altanen behöver nu fräscha lister och dom måste bytas ut innan grannens rabatt stor i full blom. Vill ju inte förstöra deras rabatt då vi blir tvungna att stå i den för att byta listerna på utsidan. Sen ska vi grilla revbenspjäll hade vi tänkt oss. Det ser ut som om jag kommer att få en hel del gjort på altanen. När den är i ordning ska jag flytta ut mitt löpband och crosstrainern och min träning kommer att ske här ute tills hösten är här då dom flyttas in igen.

Vi hade väl tänkt oss att göra en massa roligt under vår ledighet men just nu känns det ganska skönt att bara vara hemma och stöka runt. I morgon blir det i alla fall Stockholm och vem vet kanske ger det mer smak, vi har ju ytterligare tre dagar ledigt efter morgondagen. Vi tar helt enkelt dagen som den kommer, brukar bli bäst så.

Igår när vi röjde här ute på altanen kom en stor vargspindel springande över golvet. Jag tog mig snabbt upp på en stol och dirigerade gubben så han kunde korta av livet på den vidriga spindeln. Jag är livrädd för spindlar och den här sorten är extra äcklig då den blir så stor. Nu kommer jag att kolla extra några dagar så inga fler sådana är här på besök. Skulle vara bra om det fanns något medel man kunde spruta runt altanen så att all ohyra höll sig här ifrån, jag skulle bli stor konsument på det medlet, hahaha.

Jag läser en nyhetstidning från Norge och där kan man kolla in hus som är till salu. Jag är ofta in och kollar vad som finns. Nu på morgonen var jag som vanligt in och såg ett hus som var till salu på den vägen som min moster bodde på när jag var mindre. Bilderna som visades på utsikten visade även just det huset min moster bodde i. Gissa om jag fick en nostalgitripp. När vi var små var vi ofta där om vi inte var upp till Nordkap förstås. Har många härliga minnen från den här platsen. Skulle kunna tänka mig att flytta dit om man var säker på att få ett jobb. Men jag har inte kollat upp arbetsmarknaden där och kommer säkert inte göra det heller. Får helt enkelt fortsätta drömma. Annars får man mycket hus för pengarna i Telemark, ett hus som man säkert får betala 5-6 miljoner kan man köpa för ett 2-3 miljoner där. Och så får man oftast ett vidunderlig utsikt ut över fjorden på köpet, den utsikten får man betala extra för här.

Grannens barnbarn kom precis genande med sin cykel över vår tomt. Han blev bra paff då han såg att jag satt här, hahahaha. Han lämnade cykeln på deras tomt för att snabbt gena sig tillbaka över vår tomt till lekplatsen. Hade det varit något annat barn hade jag sagt i från men vi har sagt att det inte gör något om grannens barnbarn gör det. Vi har fått många växter förstörda genom åren då ungarna far runt och inte bryr sig var dom sätter sina fötter. Jag är så trött på att plantera nytt och inte är det billigt heller. Vet inte hur många gånger vi har haft vår häck förstörd då dom plöjer sig igenom den.

Tiden rasar iväg och nu är det dags att göra sig i ordning för dagens shopping. Ha en härligt dag. 

Inga kommentarer: