lördag 11 maj 2013

En fredag att minnas.



Dagen i Stockholm började bra. Vi gick till Kungsträdgården där körsbärsträden stod i full blom. Fridays skulle få fixa middagen hade vi beslutat oss för, där var det givetvis kö, men vi behövde bara vänta en halv timme på ett bord, tiden slog vi ihjäl i baren, Bosse med en öl och lilla jag tog mig en strawberry margirita, eller hur det nu stavas. En sak jag vet säkert är att den var läskande god.




Bosse var mer än nöjd med bordet. Det var varmt ute men vid vårt bord fläktade det så vi kände inte av värmen. Vi åt Jack Daniels chicken med cheddarpotatis, mums. Jag lämnade en tom tallrik som jag nästan aldrig brukar göra, det säger ganska mycket om Fridays kök.





Inte mycket att säga om dessa två bilder mer än att det är mycket vackrare i verkligheten. Har nog aldrig varit med om att det varit så mycket folk där (om det inte har varit något jippo förstås) som det var igår.




Här lämnade vi Kungsan för den här gången och tar oss en promenad ut mot Djurgården i det vackra försommar vädret. Det är en fin promenad längsmed Standvägen.


 
Här har vi kommit över Djurgårdsbron och Nordiska museets pampiga byggnad ska vi ta oss förbi och strax är vi framme vid Cirkus där vi ska tillbringa kvällen med Jerkan och hans polare.



Hinner fram i tid för att shoppa lite innan showen börjar. En varsin t-shirt, cd-skivor och kvällens program blev det. Tyvärr så hade det inte spelas in någon skiva från showen så jag fick nöja mig med att fylla på vår samling med sådant vi inte har.

Showen var bra och det var som vanligt drag i gubben. Tänk att han bara orkar, han fyller 70 år under året men det kan man banne mig inte tro. Första halvan var det en tillbaka blick på hans karriär, han har hållit på i 50 bast så det var ju en hel del blickar tillbaka. Han berätta en massa roliga grejer han hade varit med om, mycket skratt blev det. Sen var det paus i 25 minuter och vi köpte oss ett glas vin var och kolla in PRO gänget. Publiken (1651 st) var mest äldre, det var jag och ett stort gäng glad pensionärer, hahaha. En och annan full pensionär stötte man på, dom är inte så mycket bättre än dagens ungdom egentligen. Andra delen av showen blev det som det brukar vara på hans shower FULLT ÖS. När han drog I can jive, ställde sig alla PRO:are och jag oss upp o det blev ett klappande och sjungande så man kunde tro att det var väckelsemöte på PRO. Nej, nu ska jag vara lite snäll mot våra gamlingar, jag är faktiskt imponerad av att dom orka med ljudet och låtarna. I alla fall låtarna från 80-talet och framåt. Showen var bra, men jag har sett bättre shower med honom. Jag undrar lite om han kan misslyckas, tror inte det. Med den här showen tackar han för sig och det kan han ju göra rätt i. Inte kul att gå och titta på en gamling som tappat röst och text. Lika bra att sluta när man ligger på topp.

Vi var hemma vid tolvtiden och jag var ordentligt trött. Bara att tvätta av sig sminket och borsta tänderna, sen i säng. Ja, det var väl det hela i mindre sammandrag.

Bilderna som kommer här under är en lite miss av mig, fattar inte hur det gick till men något fel har jag gjort. Får skylla på att jag är trött och har en stark längtan till min säng. Ha ett bra slut på denna lördag.






Inga kommentarer: