söndag 9 mars 2014

Tiggeri borde vara förbjudet.

Söndagen är här igen. Solen har inte lyckats ta sig igenom alla gråa moln men hoppas att den gör det utöver dagen. Det är i alla fall +5,1 grader ute och den kommer att bli högre. Altanen ska göras i ordning för att sättas i bruk och nästa helg ska här grillas.

Pina mig igenom melodifestivalen med en liten förhoppning att jag skulle få se barnbarnen. Men insåg snabbt att det skulle bli en omöjlig uppgift. Jag visste på ett ungefär vart dom satt men det hjälpte tyvärr inte. Men deras mammor har lagt ut bilder på fb så jag har på så sätt sett dom på plats. Nu satt jag inte klistrad framför tv:n utan fixade med pappisarna, dom måste ju ha lite mat innan dom nattas. Låten som vann var mäktig och Sanna Nielsen har en röst som heter duga. Själv hade jag ingen favorit då jag inte sett och hört så mycket av alla del tävlingar. Så om det var rätt eller fel låt som vann överlåter jag till andra att avgöra.

Tiggarna från Rumänien finns snart överallt. På väg till jobbet går jag förbi flera stycken men värst är nog den dragspelande mannen som spelar en och samma melodisnutt hela tiden. Det har han gjort sedan i höstas nästan dagligen. Jag tycker som många andra att vi skulle förbjuda tiggeri på gator och torg. För x-antal år sedan hade vi problem med våra egna hemlösas tiggerier och då gick det bra att förbjuda. I massmedia fick vi läsa och höra att man absolut inte ska ge några pengar till dessa utslagna människor. Men nu går det bra att tigga och tiggarna blir fler och fler. Ingen ska inbilla mig att det inte tjänas stora pengar på tiggeriet, för inte åker man från Rumänien till Sverige för lite småpengar. I Norrköping har dom nu fått stora problem med minderåriga barn från Rumänien som tigger, dom till och med ringer på hos folk för att tigga. En del av dom försöker även att sälja sexuella tjänster. Jag har fått nog när det gäller tiggare och att få dom utanför sin dörr i sitt egna hem skulle absolut vara för mycket. Tycker det är dags för staten att sätta stopp på tiggeriet. Vi ska inte behöva ha tiggare i vårt samhälle, vare sig svenska eller utländska.

Klockan tickar på och om jag ska få något gjort idag så får jag sätta fart nu. Ha en trevlig söndag.

Inga kommentarer: