söndag 6 oktober 2013

Kalhygge.

Här är det riktigt grått ute, regnet hänger i luften. Ingen direkt kyla +9,8. Det ska bli en fin dag har det lovats, solen ska visa sig även om man inte kan tro det just nu.
Bosse hade ju en röjardag ute i vår trädgård och i min rabatt i veckan. Inspirationen måste han fått av områdets gårdskarl för han har varit duktig på att rensa rent bland buskar och träd. Det är många år sen vi såg husen som ligger runt lekparken på grund av alla buskar och träd. Men efter Börjes framfart med såg och häcksax så har vi nu fått en helt annan utsikt från vår altan. Bosse är förlåten för att han rensade bort allt i min rabatt och jag har redan börjat skratta åt eländet han ställde till med.
Idag ska vi åka och gratta Rasmus som fyllt 2år. Hans kusiner som egentligen också skulle dit får snällt hålla sig hemma. Familjen ligger i kräksjukan och den vill vi inte dela med dom.
Bara för att det är söndag ska jag mala kaffebönor så att vi får oss några riktig goda muggar kaffe i oss. Det var ett tag sen vi hade kaffebönor hemma (den som handlar i vår familj har förträngt det där med att kaffebönor är bäst) men igår köpte jag några påsar. Men först ska jag avsluta med några bilder över vårt kalhygge.

Den här längan såg vi bara hörnan av innan Börje röjde. Slänten var täckt av nyponbuskar som fått växt helt fritt i 30år.

Här hade vi en pil som från början var ett träd men dom senaste 10åren var en gigantisk buske. För att se lekplatsen var vi tvungna att gå ut på gräsmattan. Av husen man nu ser såg man endast början på bortre längan.


I stort sätt så ser vi nu hela lekplatsen, något vi inte gjort på många, många år. Vet inte vad jag ska tycka, men det blir nog bra när våren kommer och allt börja växa igen.


Ha en skön söndag och varför inte ta en promenad i skogen och titta efter svamp. Det skulle jag ha gjort om jag inte skulle på kalas.

Inga kommentarer: