söndag 6 december 2009

Saffran på Gotland.

På Gotland har man nu börjat odla saffran. Låter som en kul grej. Gotlandspannkaka med gotlänsk saffran, det låter. Fram till jul räknar dom med att få fram hela 20-30 gram. Nästa år blir det betydligt mer. Tids nog så ska man kunna åka dit och plocka sitt egna saffran. Ja, varför inte. Idén låter bra.
Idag är jag seg. Vi var ju på julmarknad igår. Givetvis börja det dugga när vi klev av på centralen och höll på tills vi var på väg hem. Det var tjockt med folk i gamla stan. Men vi fick en varsin mugg trollbarnens glögg. Liam köpte en stor polkagrisklubba med apelsinsmak och en påse med fruktkulor. Till min stora besvikelse så låg inte godiset i strutar längre utan i påsar. Inte riktigt lika kul. Jag som berätta för Liam innan vi åkte att vi skulle köpa godis som ligger i pappers struta precis som det gjorde för i tiden. Själv så köpte jag negerkyssar och en burk med knäck.
Efter det så gick vi ner till hamnen för att titta på den stora julgranen. Det var synd att det inte var snö som kom ner från himlen istället för detta regn. Hade det varit snö ute så hade man nog fått riktiga julkänslor när man såg granen. Men den var i alla fall pampig.
Vi gick till Jimmys steakhouse för att äta. Ebba som sovit hela tiden vakna till och satt med vid bordet. Hon prata hela tiden. Det blir nog en pratglad tjej av henne. Maten var kanon. Vi vuxna tog oxfilé´och Liam ville ha en ostburgare. Mätta och belåtna skiljdes vi oss åt. Jonny, Helena och Ebba tog bussen hem och vi gick till pendeln. Väl hemma tog luften slut. Alla tre satte sig framför TV:n och orka inte göra någonting mer. Men vi hade en trevlig dag inne i staden.

Inga kommentarer: