lördag 19 december 2009

Nu är det vinter.

Snö, snö och åter snö. Nu har vi fått snö så det räcker och blir över. Och mer ska det visst komma idag har dom sagt. Det ser ut som om att det blir en vitt jul i år. Det är vi 08:or inte bortskämda med. Synd bara att det ska vara så kallt. När jag åkte från jobbet igår var det -15 grader och det kändes. Trodde att jag aldrig skulle tina upp igen. Men det är bara att gilla läget, ska vi ha en vitt jul får vi ta kylan också. Det är fint ute när allt är inbäddad med snö. Härligt att sitta vid köksbordet med en kopp kaffe och levande ljus, och titta ut genom fönstret och bara njuta.
Idag ska jag baka lite ostfrallor och läfsor. Sen måste jag nog ta mig ut på julklapps jakt. Vore bra om klapparna blev klara nu i helgen, för kvällarna i veckan behöver jag förbereda sill, jansson, skinka osv. Handla det sista i matväg gör jag på jobbet på onsdag. Sen blir det uppesittarkväll med travet från Solvalla. Då får man ta sig en macka med varm skinka (mums) och en kall öl. Det är nog det bästa med julen. Skinkan är godast att äta när den är varm.
I år blir det en lugn jul. Inga barn och barnbarn kommer ( kanske Jonny om han måste jobba). Min mamma skulle eventuellt ta sig hit, men det beror på om hon vågar att ge sig ut i trafiken. Vi har en hel del filmer som vi kan titta på om det blir för tråkigt. I onsdags var vi tvungna att åka och köpa en ny DVD spelare. Den vi hade var trasig så vi hade inget val. Ser fram i mot en storhelg med många filmtimmar.

Inga kommentarer: