torsdag 28 juni 2012

Elvägar.

Nu är den första el-vägen uppfunnen. Den ska testas i ett år för att se om den håller i alla väderlekar. Sen kan man börja bygga om alla större vägar så att el-bilarna slipper att laddas med jämna mellanrum. Prislappen stannar på ca. 80 miljarder kronor. Undra var dom ska hitta dessa pengar om det nu blir aktuellt att bygga om våra vägar till el-vägar. Och sen ska svenska folket investera i nya el-bilar, åkerierna i nya el-lastbilar om det nu blir verklighet. Tillåt mig små le, jag tror inte denna uppfinning någonsin blir verklighet. Tanken är ju bra, tänker då inte på miljön utan på att det inte kommer ske fullt lika många olyckor på grund av tok omkörningar. Bilarna måste ha kontakt med en el-skena i vägen hela tiden och kommer på det viset inte kunna köra om. Hahaha, ser framför mig hur det skulle se ut  och höras om alla bilister som hamnar bakom en söndags åkare blir riktigt irriterade, det skulle bli ett tutande som skulle göra omgivningen lomhörda. Eller kanske bilen bakom kör upp i baken på söndagsåkaren och putar på för att på det viset öka hastigheten. Hahahaha, vilken syn.

På tal om bilar, idag skulle Bosse tanka innan vi åkte hem och stannade till på OK. Han gick ut för att börja tanka men det var något fel så det gick inte att tanka. För första gången fick jag se honom heligt förbannad (hade aldrig trott att han kunde bli så arg), han gick med bestämda steg in på macken och vråla till personalen. Han kom ut igen och pratade med flera av dom andra bilisterna som också såg ilskna ut. Hoppade in i vår bil med en massa svordomar, som jag inte ska upprepa här. Startade bilen samtidigt som det kom en mindre lastbil som stannade en bit framför oss. Killen hoppade ur och tog ut ett par backar med bröd som han skulle leverera till macken. Bosse exploderade och började skrika åt killen att han skulle backa bort lastbilen. Den stackars killen såg helt oförstående ut och Bosse skrek åter igen att kille skulle backa bort lastbilen med en gång. Kille började se rädd ut och han ställde ner backarna på marken och hoppade fort in i lastbilen och backade den en bra bit bort. Jag sa till Bosse att nu kan du i alla fall tacka killen. Aldrig, svara han tvärt och gasa till lite väl mycket. Han lugnade ner sig ganska fort och bad om ursäkt för utbrottet. Till saken hör att han suttit i en och en halv timmes bilkö från norra sidan av stan och att det här var bara droppen. Och killen som skulle levera bröd borde tänkt på att man inte får parkera just där, sa Bosse. Och det har han ju egentligen rätt i men grejen är att Bossen aldrig brukar skrika åt folk på det sättet. Nu efteråt kan jag bara skratta åt saken men just då var det inte roligt.

Nu blir det jordgubbstajm här hos oss. Glass och jordgubbar, mums. Idag har det varit fint väder och vi har fortfarande varmt på altanen så vad kan passa bättre än just jordgubbar och glass som avslutning på en svensk sommardag.

Inga kommentarer: