måndag 25 april 2011

Trädgård och svärmor.

Har just sett ett program om trädgårdsarbete. Fick en sån inspiration att själv börja rota runt i vår lilla trädgård. Kanske lite tidigt men jag kan ju alltid börja planera för nya växter. I år blir det nog ingen resa till semestern så då kan vi ha en massa blommer på på altanerna och runt om i trädgården. Ett par änglatrumpeter ska jag ha på altanen på framsidan. En härlig växt som blir riktigt stor och får en massa blommor. Jag har haft änglatrumpeter förrut och tycker den är så vacker när den blommar. Den är lätt att övervintra i förrådet. Amplar med hängväxter är också ett måste. Sen är det ju det stora problemet med vad vi ska ha för träd. Konstigt att det ska vara så svårt att besluta sig för vad det ska bli för träd.

Svärmors besök igår vart trevligt. Nubbesalladen blev en ny favorit, den ska vi ha till midsommaren. Jag kopplade in laptopen till TV:n så vi kunde titta på våra semesterbilder från Lanzarote. Svärmor tyckte det var extra roligt att jag var med på så många bilder. Hon är van vid att jag håller mig bakom kameran. Jag var tvungen att lova henne att jag skulle komma upp till henne och visa vår nya fotobok så fort den kommit. Sent blev det, vi ringde efter en taxi vid tolvtiden. Tjejen i växel börja staka sig när hon hörde vårt efternamn, hon trodde att Bosse drev med henne. Hon trodde att det var Bosses lillebror som ringde och drev med henne. Det är så att lillebror kör taxi på detta taxibolag och han o Bosse har ganska lika röster. När hon fick höra att Bosse vara storebror säger hon att lillebror var deras trevligaste chaffis. Hon kändes sig säkert tvungen att säga något snällt, hahahahaha. Men Bosse och hon hade ett ganska långt samtal och taxin kom nästa med en gång efter samtalets slut. Så lite nytta hade vi av släktskapet.

Nu ska jag göra iordning mig så vi kommer iväg till Gustavsberg. Jonny ringde igår då dom var på väg hem från Jokkmokk och undra om vi ville komma över idag. Och det vill vi gärna. Han berättade att dom har fått upp markiser på deras terass medans dom var uppe i Jokkmokk. Så vi kan inviga dom idag när det är så fint väder. Det ska bli så skönt att få komma hemifrån ett tag, det blir ett bra slut på denna påskhelg. Helgen har varit kanonskön för övrigt så vi kan inte klaga, bra väder, god mat och ingen stress, vad kan man mer begära. Ha ett gott slut på denna påsk, njut riktigt ordentligt ute i solen för det ska vi göra.

Inga kommentarer: