lördag 23 april 2011

Den gröna lagunen.




Påskaftonen börja bra. En stor sol väckte mig tidigt i morse. Gick ut till brevlådan och tidningen låg där och vänta på mig. Ska nu sätta mig på framsidan med en mugg kaffe och tidningen. Njuta av solen riktigt ordentligt hela förmiddagen. Ska även sitta och fundera ut vad vi ska plantera för träd på framsidan. Det träd vi nu har där är ett syrenträd, ett mer eller mindre dött sådant. Det nya trädet får inte bli högre än 2-3 meter. Även fina blommor på men inget bärträd. För vi vill inte ha en massa skator utanför köksfönstret. I vårat område finns det alldeles för mycket skator och dom som har bärträd har stora problem med dessa hemska fåglar. Sen vill vi inte att våran Rocky ska börja låta som dessa odjur. Bara tanken att vakna upp med ett kraxande inomhus får en att få kalla kårar.

På våran bussresa runt Lanzarote åkte vi förbi saltbassängerna, dom tillverkar eget salt som man kunde köpa i affärerna. Förr i tiden exportera dom saltet men numera säljs det endast på Lanzarote. Hade tänkt mig att köpa en burk men lyckades förtränga det och kom inte ihåg det förrän jag kom hem och såg bilderna. Första stoppet på resan var vid den gröna lagunen. Den har varit mycket större men  eftersom det regnar så lite och lagunens tillförsel av vatten är just regnvattnet så blir den mindre och mindre. Dom har räknat ut att om ens så där 10-12 år så kommer den att vara helt försvunnen. Den gröna färgen har den fått av giftalgerna, lagunen är giftig och man kan inte bada där. Jag tror ju inte att man hade fått bada där om den var giftfri heller. Lagunen ligger i en vulkankrater, halva vulkanen hamna under havsytan, vid det stora vulkanutbrottet 1730. Visst är vulkanväggarna häftiga. Fast det var häftigare att se dom i verkligheten som det mesta här i livet. Här kunde man också hitta augustis månadssten, stenarna låg lite överallt. Hitta man en fick man behålla den mot en symbolisk summa.

Tiden går och om jag ska få njuta av solen får jag nog avsluta här. Det finns mycket att berätta men det får bli en annan gång. Ha en bra påskafton.

Inga kommentarer: