söndag 18 november 2012

Söndag.



Godmorgon eller rättare sagt god förmiddag. Som vanligt blev det ingen sovmorgon för mig, jag har ägnat morgonen att sitta vid datorn. Har tittat på bostäder i Norge, inte för att vi är spekulanter utan mest för att se vad som finns. Har även passat på och lånat en bild från min son som han tagit på Lillebror Rasmus. Han sitter bakom ratten på pappas nya scania, det ska börjas i tid. Kommer ihåg hur roligt jag och min lillebror tyckte det var att följa med vår pappa till hans jobb när vi var små. Pappa jobbade på Hiab, ett företag som håller på med påbyggnader på lastbilar. På verkstaden fick vi leka med riktiga lastbilar, vi for upp och ner i hytterna och lekte att vi körde runt med olika laster, hahaha. Det var tider det. Idag får nog inga barn vistas i dessa miljöer då det är alldeles för farligt. Men när vi var små så såg man nog livet på ett helt annat sätt. Jo, sonens barn har det lite förspännt där, då föräldrarna har egna företag och på det viset kan följa med på ett helt annat sätt. Jag tror det är jätte bra att barn har den möjligheten att kunna se vad föräldrarna håller på med när dom är på jobb. Idag överbeskyddar vi våra små för att dom inte ska skada sig. Det är nog både på gott och på ont. Barn idag får inte vara barn utan att det ska på en massa skydd när dom ska vara ute och leka. Visst är en del skydd bra men tycker nog att det överdrivs en hel del. Som det ser ut idag så kan jag inte förstå hur vi klarade oss så bra när vi var små.
Funderar på om jag inte ska ta och baka lite idag. Det är ju snart första advent och då kan det ju vara gott med hembakat fika bröd. Jag prata med mamma igår och bad henne att skriva ner ett recept på smultringar (ett kaffebröd från Norge) som hon jämnt bakade till julen när vi var små. Hoppas hon nu har receptet kvar och att hon hittar det. Hon har ju inte så bra minne men hon blev glad när jag bad henne om det och skulle genast börja med att leta. Jag hoppas att hon lyckas annars så får man väl ställa in sig på att aldrig få äta dessa goda kakor.
I fredags kväll snubbla jag på mitt promenadband och gjorde mig ordentligt illa i vänster hand och vänster fot. Jag tog emot mig med handen när jag föll och för att inte träffa glaserutan i DVD-skåpet lyckades jag med att flytta handen så den istället tog i träramen. Träffa kanten med lillfingret och handen veck sig på något konstigt sätt så lillfingret veck sig bakåt, blev tvungen att trycka tillbaka fingret i rätt läge. Ont gjorde det vill jag lova. Foten svullnade snabbt upp och blev kokhet. Och ur min mun kom det en hel ramsa med fula ord. Igår jobbade jag men vänster handen var mest ivägen. När jag kom hem så värkte den som aldrig för. Svullnaden i foten hade gått ner men har nu en blåsvart fot som ömmar. Vänster hand kan jag inte knyta utan får hjälpa lillfingret och ringfingret på traven för att det ska gå. Men det blir väl bättre. Det kan ju inte blivit något brutet för då hade jag ju inte kunnat röra dom alls.
Ska väl ta och slänga mig i duschen nu så att jag kan sätta igång med lite bak. Ha en trevlig söndag.

Inga kommentarer: