måndag 3 september 2012

Min första lediga måndag!!

Här sitter jag ny duschad med en mugg kaffe i godans ro. Min första lediga måndag, det känns ganska konstigt. Men ledig vet jag inte  om jag ska kalla det då jag har en massa jobb att utföra i vårt kök. Men jag slipper i alla fall att ta mig till jobbet.

Köket är inköpt och jag fick en massa beröm för min ritning. Men två ändringar gjorde vi, högskåpet bytte vi ut till en annan modell och sen tog vi ett 80-skåp i stället för två 40-skåp. Högskåpet vi först hade tänkt oss var ett sådant som man drar ut men det visa sig inte vara så smart. Tjejen som hjälpte oss visa en del nackdelar med detta val och visa oss sedan ett bättre alternativ. Nackdelarna med det utdragbara var att man inte fick en sådan stor överblick på vad som fanns i skåpet som jag trott. Och sen var man tvungen att böja sig rätt så rejält för att se, och mörkt skulle det bli på hyllplanen i mitten av skåpet. Högskåpet med vanlig dörr hade istället utdragbara hyllplan och på så sätt får man större överblick på vad som finns i skåpet samtidigt som man har ett bättre ljus in i skåpet. Sen det bästa av allt är ju att jag sparar på min rygg då jag inte behöver att böja mig hela tiden. 80-skåp istället för två 40-skåp blev snyggare, och det blir ju inte mindre förvarings utrymmen heller. Det tog över två timmar att beställa allt och det det ända vi behövde hämta själva på lagret var en kort bänkskiva som inte fanns i Småland där allt kommer ifrån. Leverans på allt kommer den 19/9 och då levereras det till vår dörr. Bekvämare kan det ju inte bli.

Färg till tak o väggar, bets till bröstpanelen är även den inköpt. Målartvätt lika så och det är det jag ska börja med idag. Tvätta tak och väggar är nog det som är absolut det tråkigaste jag vet med det absolut viktigaste så det är bara att sätta igång utan att tänka för mycket. Vore skönt om jag hann tvätta hela köket idag för då kan vi ha målningen som kvälls underhållning under veckan,hahahahaha.

Inga kommentarer: