torsdag 27 juni 2013

Annorlunda dagar.

Dagarna går fort, idag är det tredje dagen jag jag är hemma från jobbet för vård av barn. Jag har alltså vabbat som det heter nu för tiden, hahaha. Kollegan som tog emot mitt samtal i tisdags morse fick sig ett gott skratt och önskade lycka till. På tisdagen var alla trötta, barna som fått sin nattsömn störd av att behöva lämna sina sängar i trygga hemmet för en biltur hem till mormor för att somna om där och vakna upp tidigt av att Rocky önskade morfar en godmorgon innan han for iväg till jobbet. Själv fick jag bara sova nån timme sammanlagt. Emilia som tyckte allt verka konstigt att med att åka till mormor i pyjamas utan skor mitt i natten började fråga vart mamma var och om pappa jobbade. Förklarade så gott jag nu kunde till en tjej på två och ett halv år att föräldrarna var på sjukhus för att lillebror skulle komma ut från magen. Hon tyckte att lillebror hade bra där inne i magen och inte behövde komma ut. När vi satt och åt frukost så ringde telefon och Mille var i luren. Han ville bara berätta att grabben kommit ut och att det blev ett akut kejsarsnitt då dom inte hörde några hjärtljud längre från lillkillen. Jag bad honom att sända över en bild och det gjorde han. När Emilia fick se bilden så sa hon direkt att det där är min lillebror och ögonen var stora som tefat. Efter några timmar ringde Sandra, hon mådde inte så bra och samtalet blev inte långt. Jag tänkte att jag lika gärna kunde ringa till jobbet och tala om att jag kommer på onsdagen. Men där var jag helt fel ute, det visa sig att både Mille och Sandra blev inlagda. Så det var bara för mig att ringa till jobbet igen och tala om att jag hade haft för bråttom i min bedömning och måste minst vara hemma till och med torsdag. Nu ser det i alla fall ut som om jag kan jobba i morgon. Men nu ska jag inte ringa jobbet förrän jag vet helt säkert. Om allt går som det ska kommer Mille och hämtar oss för att ta oss till sjukhuset så att vi får träffa underverket. Liam som ska till sin pappa i morgon blev så glad att han skulle få se lillebror innan han åker till pappan.
Sandra la in en bild på fb igår på lillen, det var en jätte fin bild så den har jag lånat. Och här är den.



Visst ser det skönt ut med ett sovande barn. Han ska vara lika Emilia när hon var liten och han har mycket hår både på huvud och kropp, alltså en riktig karl, hahahahaha. Hoppas han inte blir fullt lika busig som henne. Hon är familjens egna lilla Emil i Lönnerberga.

Igår vaknade vi till ett regnigt Tumba och vi beslöt oss för att ha en bakdag. Bullar och saffranskakor bakades. Två sorters bullar blev det, en vanlig sats med bullar och en sats med diabetes bullar. Även jag gillar nybakade bullar med mjölk. På kvällen grillade vi lax och oj vad barna åt. Jag som trodde vi skulle få en massa lax kvar såg till min förvåning att vi skulle behövt mera. Jag fick offra min egna lax till Emilia, som var inne på sin andra portion när jag äntligen skulle börja med min första. Felicia och Emilia åt tre portioner, Liam nöjde sig med en stor portion.

Nu ska måste jag fixa frukost till dom små, sen får vi väl se vad som kommer hända under dagen.

Inga kommentarer: