torsdag 26 juli 2012

Efter två underbara veckor i Puerto Rico, Gran Canaria har vi nu kommit hem. Snart 24 timmar sen vi landade på Arlanda. När vi närmade oss Stockholm började det regna, både jag och Bosse sa i munnen på varandra "välkommen hem till Sverige" och skrattade gott åt det. Vi lämna landet med regn och kyla och kom tillbaka till regn och något varmare temperatur. Efter två veckor med 35 - 45 graders värme så kändes det riktigt svalt när vi gick ut från terminalen på Arlanda, det var så pass svalt så jag riktigt huttrade. Idag har det varit en skön värme men solen har knappt visat sig.

Som jag skrev i början så flög vi från Arlanda i regn och kyla. Vi landade fem och en halv timme senare på Gran Canaria där vi mötes av sol och en temperatur på + 35, inte helt fel. När vi checka in på hotellet så tjejen i receptionen att vi fått en av dom bästa lägena på "the top floor". När vi väl kom in i lägenheten och ut på balkongen förstod vi vad hon hade menat. Utsikten över poolen och Atlanten var kanon. Och balkongens läge gjorde att vi slapp att ha sol gasset där, vilket gjorde att vi kunde sitta där även på dagen. Inne på köksbordet var det uppdukat med en flaska vin, korkskruv och två vinglas och brevid det stod två flaskor vatten med en chokladask uppställd framför. En trevlig överraskning för oss.

På kvällen var det dags för en efterlängtad middag på vår favorit restaurang När vi kom dit blev det ett riktigt kramkalas. Ägaren som vi kallar för "Kockis", hans riktiga namn är Ramon, var ledig just denna kväll men skulle jobba nästa kväll, så honom fick vi vänta ytterligare ett dygn på. Vi åt som vanligt oxfilé med pepparsås denna första kväll. Det har blivit en tradition att äta just den rätten den första kvällen när vi är där. Efter en trevlig kväll med god mat, dryck och en härlig personal så tog vi oss ner till hotellet för välbehövlig sömn.

När jag har laddat ner bilderna som jag tog så kommer det nog en del bilder här också. Nu sitter jag och små fryser, ska lägga mig under en filt och titta på nyheterna. Återkommer med mer om vår resa, det finns en hel del att berätta.

Ha en trevlig torsdags kväll.

1 kommentar:

Livsnjuterska sa...

Trevligt att bli så bemött av en personal som ni redan känner. Det blir väl nästan som gamla vänner.

Ja av utsikten att döma på det förra inlägget, hade ni ett kanooooon läge.

Åh,vill oxå iväg

Kraaaaam