måndag 9 november 2009

Avstängd, kommer aldrig tillbaka.

Äntligen har storchefen fattat att han måste göra något drastiskt åt vår medarbetare som inte klarar av att ha en anställning. Han har misskött jobbet i flera år och storchefen har alltid haft en massa ursäkter för hans beteende. Men i fredags gick vår kära medarbetare för långt. Personalchefen kom på att han hade tagit en massa varor utan att betala för dom. Hon plocka in honom på kontoret när han var på väg hem och hade passerat kassalinjen. Kassen var full med varor som han ej betalat för. Han blånekade givetvis, även när dom la fram starka bevis på att varorna aldrig registrerats i kassasystemet.
Jag åkte med honom till jobbet imorse. När vi klev av tåget berätta han om vad som skett i fredags. Han sa att han endast hade tagit köttfärs som han glömt att betala och att personalchefen hade sagt en massa kränkande saker till honom, bland annat hade hon sagt att han var sjuk i huvudet. Givetvis så ljög han som vanligt.
När vi kom in på lagret var storchefen där. Jag gick och bytte kläder, gick sedan in för att ta en mugg kaffe. Sedan gick jag ut med hans kollega på charken ut för att ta ett bloss. Då var storchefens bil borta. Fick reda på att storchefen hade tagit med vår medarbetare för ett besök på soc. Senare på dagen fick vi reda på att han var avstängd från jobbet tillsvidare och att han inte kommer att komma tillbaka.
Alla tycker att det är en bra lösning, men samtidigt tycker vi att det är tragiskt att det ska behöva gå så långt. Storchefen som ser den här killen som en son, borde ha tagit i tur med honom för längesen. Visst har han fått ekonomisk hjälp, men det är inte den rätta lösningen för den här killen. Jag hoppas att han nu kan få rätt hjälp och komma på fötter igen. Han är innerst inne en snäll och trevlig kille. En bra pappa är han också, så jag hoppas att han kan vara det i fortsättningen. Men det beror helt på vad han kan få för hjälp.
Bosse hade punka på bilen imorse. En dålig början på arbetsveckan för hans del. Det visas sig att han hade fått en spik i framdäcket, antagligen på jobbet i fredags.

Inga kommentarer: