lördag 4 juni 2011

En fin dag!!!!

I går begravde vi pappa. Det blev ett stålande väder. En riktigt fin begravning. Som ingångsmusik spelades Love me tender. Prästen höll en lättsam gudtjänst med endast två psalmer och ett fint tal som stämde bra om hur pappa var. Pappa fick sin älskade La paloma som spelades på orgel. Vi som bar ut honom till sista viloplatsen var, jag, min son, lillebror, hans son, min storebror och min svåger. Som utgångsmusik spelades en Cornelis låt, vilken vet jag inte just nu eftersom jag hade full upp med att bära. Efter att vi sänkt ner pappa i graven och tagit ett sista farväl gick vi till församlingshemmet och fika med hela tjocka släkten. Det är konstigt att man endast träffar alla samlade vid sådana här tillställningar. Min gamla faster som har så svårt att gå var med och min storebror tog hand om henne. Jag är glad att hon klara av det. Hon är nu den sista i livet av pappas syskonskara. Jag har alltid haft henne som favvofaster, kanske för att vi två är så lika till sättet. Hennes dotter (min kusin) fick en fin stund tillsammans, vi prata om pappa och hon har haft pappa som favorit morbror. Många roliga minnen hann vi med och mot slutet sa hon till mig att jag måste sätta mig ned och tillåta mig att sörja. " Trollunge du måste gråta och minnas allt fint som du upplevt med Arne. Lova mig att du tillåter dig en egen stund, tänd ett ljus, titta på bilder och gråt," sa hon. Lite roligt att hon kommer ihåg att jag kallades för trollunge när jag var liten. Det samtal vi hade kommer jag att bära med mig i mitt fortsatta liv.
Jag fick mycket beröm för att begravningen var så fin, många var det som kom och tackade för det. Jag gillar inte att få beröm och sen tycker jag inte att jag var ensam om det hela. Lillebror och mamma gjorde ett bra jobb dom med. Utan dom hade jag inte klarat det.
När vi var klara med fikat så fick vi reda på att dom hade täckt graven så vi tog oss tillbaka till dit. Där tog vi en massa bilder. Hade en del uppställningar runt graven, familjevis, barn och barnbarn ställde vi upp och kamrerna smattra. Vi skratta och hade en fin stund där.
Efter begravningen hade vi ett fint avslut hemma hos lillebror. Vi grillade, spela kubb, hade lite fryrhjulskörning med barna. Ett fint avslut på en lång dag som våran pappa hade gillat.
Två härliga nyheter fick vi också. Brorsans näst äldsta son ska bli pappa i december (brorsans första barnbarn) och jag ska få ett nytt barnbarn i november. Ebba ska bli storasyster. Ja, livet går vidare och familjen blir större.

1 kommentar:

Livsnjuterska sa...

Ja, ni har åstadkommit en minnsvärd/vacker begravning.
Ja, du Trollunge, tillåt dej själv att gråta och sörja, det var kloka ord.
Vilket gulligt smeknamn, din pappa gav dej.
Tack för din kommentar hos mej,
Ja, det har nog varit lite väl mycket hos både dej och mej nu, inga fler överraskningar

Kraaaaaaaaaaaaaaam