söndag 26 juni 2011

Midsommarn över och vi går mot mörkare tider.

Midsommarafton hade vi det trevligt med våra mammor. Svärmor sov över och på midsommardagen vi åkte ut på på kyrkogården i Botkyrka. Gun ville titta till graven. Efter det åkte vi ner till Sorunda och tog oss en fika hos mamma. Dit kom först Sandra med familj sen kom lillebror med familj. När vi åkte hem passa vi på att stanna till vid Sorunda kyrkogård och kolla papppas grav. Felicia sprang före oss och hon hitta till pappas grav med en gång. När vi kom fram stod hon redan vid graven och inspektera rosen vi plantera förra helgen. Felicia som skulle åka i våran bil satt och snacka skit med svärmor hela vägen hem. Vi dumpa av svärmor hemma hos henne innan vi for hem till oss. Felicia bestämde att hon skulle sova hos oss och givetvis fick hon det.

Vi fick sova lite längre nu på morgonen. När vi vakna så skulle Fliso rita och gjorde en teckning på morfar och sin mamma. Efter det rita hon mig och sig själv. Hon sa att hon kunde inte rita pappa då han var på jobbet. Efter frukosten hjälpte hon mig att vattna blommorna på våra altaner.

Idag var det tänkt att vi skulle ta oss en tur till Gustavsberg, men kom på att det nog inte är någon idé då det kommer vara för mycket trafik på vägarna. Det är den stora hemvändardagen för alla som firat midsommar ute i vårat avlånga land.Vi skjuter upp Gustavsbergs resan till nästa helg.

Snart är semestern här. Har endast nio dagar kvar att jobba. Ska bli riktigt skönt att ha fyra veckor ledigt. Ledigt och ledigt kanske är lite fel att säga. Svärmor sa flera gånger att det var så bra att vi inte bokat någon resa söderut för då kunde vi hitta på en massa saker som hon ville göra. Hon tycks tro att vi inte kommer ha något annat för oss än att vara sällskapsdamer åt henne. Men det ska hon minsann få se att vi har. Vi ska passa på att rensa upp på vinden dom dagar det är dåligt väder ( och det blir säker många sådana). Sen finns det en del andra saker att göra, som att byta ut den sista delen av staketet på framsidan. Kanske vi kan börja måla baksidan också. Sist men inte minst finns det en del saker vi tänkt göra utan att ha tanterna i släptåg. Och vem vet, det kanske blir så dåligt väder så vi blir tvungna att boka en sistaminuten resa,hahahaha.

Nu tycker Felicia att jag ska sluta att leka med datorn så jag får väl avsluta för denna gången och leka lite med henne. Ha en bra söndag.

Inga kommentarer: