måndag 29 april 2013

Godmorgon!!

Vaknade av gubbens väckarklocka ( heter det så? ) strax före klockan fem. Pigg som en mört klev jag upp. Väl nere i köket slängde jag en blick ut genom fönstret ingen trevlig syn vill jag säga. Där ute var det en tung, grå himmel, endast +3 grader. Tur att jag är ledig idag, då slipper jag gå ut om jag inte vill. Idag tror jag att jag ska ha en riktigt go mysdag, bara göra vad jag vill. I alla fall till klockan tre. För då måste jag börja förbereda middagen, efter att vi har ätit så ska vi till Tullinge och hälsa på Fredrik med familj ( gubbens son).

Det blev inget fika hos svärmor igår. Hon hade givetvis glömt bort det och lovat sin "pojkvän" att följa med honom på en tur i bilen. Bosse sa till mig att egentligen ska man be henne att börja skriva lappar som påminner henne om vad hon har bestämt. Han blev lite putt men sa inget till henne utan när hon erbjöd sig att boka av träffen med "pojkvännen" sa han att hon givetvis skulle åka iväg med honom. Vi kan ju alltid träffas någon annan gång.

I morse när jag gick ut för att hämta in morgontidningen flög det ett par svanar över vårt hus. Varje år brukar jag se ett par svanar som flyger över här, undra om det kan vara samma par. Har för mig att svanar håller ihop livet ut och kan tänka mig att dom återkommer till samma plats varje år. Men samtidigt har jag för mig att svanar inte tillhör flyttfåglarna. Hur det än är med det så kan dom inte flyga omärkta förbi, för vilket ljud det är i deras vingslag.

Vi har en ilsken tjäderhona som springer omkring här tidigt på morgnarna. Hon skriker ilsket och ser ut som hon ska anfalla den första bästa hon ser. Buskarna ligger risigt till när hon är i farten, hon biter och sliter i grenarna så det ryker om buskarna. Säkert är hon lite galen eller så är hon ute efter en hane. Men vilken hane vill ha en sådan ilsken donna, hahaha.

Medans jag har suttit här och skrivit har solen lyckats titta fram. Kanske det blir en solig dag i alla fall, en dag gjord för en långpromenad. Men då håller jag mig nog till vägarna, inte ut i naturen för mig inte. Igår hade en kompis hund sprungit på en ilsken svart huggorm just i vår skog, hon hade tagit ett kort på detta vidriga djur. Jag är otroligt rädd för ormar och behöver bara höra talas om att någon sett en orm för att hålla mig undan för från just det området den blev sedd i. Lovar att om vi skulle få se en orm på vår tomt så skulle jag inte vistas där på ett bra tag. Rensning och annan skötsel av tomten hade jag överlåtit till gubben.

Nog om ormar och andra lustiga djur, nu ska jag äta frukost, sen får vi se vad som händer på min lediga måndag. Ha en härlig dag.

Inga kommentarer: