onsdag 20 juli 2011

Några bilder från vår Norgeresa.


 Solnedgången på altanen hos min onkel. Vi hade en trevlig kväll med nykokta räkor och vitt vin.
 Kunde inte låta bli och fotografera Diplom-IS eskimå. Den stod ute på kajen i Langesund där vi köpte våra nykokta räkor.
 Utsikten från min onkels hus.
 En söt båt. Med den åkte vi omkring runt i fjorden.
 Vid bryggan där man tar färjan till Sandöya står detta fina hus.
 En av många stora lastfartyg som trafikerar leden utanför Sandöya.
 På vår första båttur åkte vi igenom detta smala sund. Vi skulle fiska men det var för tidigt på dagen så vi åkte till en ö för att ta oss en öl.
 Där träffa vi på en kusin till mig som var på väg till Sverige med sin segelbåt. Han låg i hamnen och vänta på segelväder. Bosse var ombord och berätta att den var utrustad som en lägenhet. Dusch, kyl och frys. Tv, ett måste. Rena lyxen på en båt alltså.
 Två regnbågar fick vi se när vi var hemma på äkta kinesisk middag hos en av kusinerna. Han hade bjudit över en av sina anställda med make från Kina och dom ville fixa middagen. Mycket gott blev det.
 Här tar vi båten tillbaka till Sandöya efter en kinesisk afton på fastlandet. Många båtturer blev det under veckan. Och mycket fick vi se. Bosse och min onkel var ut tidigt en morgon och fiska makrill. Dom fick över 60 stycken på mindre än en timme. Den dagen åt vi en god makrillslunch.
Utsikten från min kusins hus ( där vi åt kinesisk middag). Säkert den lyxigaste kåken i den delen av Norge.

Idag har jag haft en tvättdag. Vi hämta Rocky så vi slipper ha det hängande över oss. Efter det blev det handling. Måste fylla på kylskåpet. Vi träffa Sandra med familj. Vilket kram och puss kalas det blev. Liam var sprang fortast så vi hann kramas och pussas en hel del innan Flisan hann fram och skulle ha en massa kramar och pussar. Vid såndana här tillfällen inser man hur mycket man har sakna sina små barnbarn. Jag sa till Sandra att jag skulle hälsa från alla i Norge, då säger Flisa " Jag ska hälsa från farmor". Hahahahaha, fattar inte vad hon får allt ifrån. Eller så var det så att hon ville att vi skulle sluta och prata så vi kunde lyssna på henne. Nej, nu ska jag nog hoppa i säng. Det finns en del att göra i morgon.

1 kommentar:

Livsnjuterska sa...

Åh, ni har haft en toppensemester, härliga bilder.

Ja, det är klart att STORVEKEN, HHAHAAHAHAHAHAHAHHA, har varit lite insyltad i det hela, hahahahahahaha.

STORVEKEN, hahahahahaha, ett nytt ord att lägga till handlingarna.

Ha en bra dag
kraaaaaaaam