måndag 20 april 2009

Fotoböcker

Feberfri idag. I morgon går jag och jobbar. I morse låg jag i soffan och småsov och titta morgonprogramen på tv:n. Helt plötsligt ringde det på dörren. Jag hoppa flera meter upp ur soffan, så rädd vart jag. När jag öppna stod Sandra och Felicia där. Hon skulle låna telefonen för att ringa till Astrid Lindgrens sjukhus och höra om dom skulle göra operationen i morgon. Jag satte på kaffet och Sandra hämta Felicias stol från altanen. Hon ville sitta och rita medan vi satt och prata. Eftersom jag inte hade ätit frukost, så börja jag ta fram mat från kylen. Då vart det fart på lillgumman, hon skulle ner från stolen för att hjälpa mig att duka på bordet. Hon är för gullig.
Sandra behövde inte låna telefonen, dom ringde upp henne och det blev bestämt att operationen blir framskjuten till den 12/5. Det blir sista chansen innan sommaren. Om inte Felicia ska behöva vara gipsa hela den här sommaren också.
När dom hade gått gick jag upp och satte min framför datorn. Jag har kommit på hur jag ska gör för att underlätta för mig själv när jag ska gör fotoböcker. Jag laddar ner alla kort som jag ska ha med, sen väljer jag ut vilka mallar jag ska ha. Dit är det som vanligt men sen har jag tänkt att jag lägger in fotona och skriver in texten blad för blad. Förut har jag lagt in fotona först och sen börjat börja med texten. Det har gjort att jag har blivit sittande flera timmar i sträck. Sen har det blivit så tråkigt att skriva texten. Man tycker att man upprepar sig hela tiden. Nu kan jag göra några sidor åt gången och sedan lägga det åt sidan. Och jag kan även ladda ner nya kort vart efter jag har tagit nya och lägga till i boken. När jag har kommit i fatt alla foton jag ska ha i fotoböcker ska jag se till att alltid ha en ny bok på gång, då är det bara att lägga in bilderna vart efter man har tagit dom. I dag har jag börjat på en ny bok. Kom igång ganska bra, så nu har jag gjort några sidor. På det här sätter får jag in mer text och det är något som jag alltid har velat ha, men har aldrig orkat. Jag känner mig nöjd med det jag fick ihop idag.
Nu ska jag duscha och titta lite på tv. Sen är det läggdags.

Inga kommentarer: