onsdag 11 juni 2014

En trevlig helg har vi allt haft.

Vi har haft en kanon trevlig helg. I lördags fira vi svärmors 87-årsdag. Smörgåstårta och vin, givetvis även vanlig tårta till kaffet. Endast syskonen med respektive var det bestämt, det är inte så ofta som vi kan få en träff där alla är med. Mycket skratt blev det. Vid åtta på kvällen var svärmor trött och vi besluta oss för att gå. När vi stod och vänta på bussen tyckte min svägerska att vi skulle gå in på puben som ligger precis vid busshållsplatsen och ta oss ett glas vi medan vi vänta. Givetvis var det ingen av oss bussresenärer som sa nej till det ( gubbens lillebror skulle upp tidigt så han och tjejen gick hem). Det hann gå en massa bussar innan vi gick från puben och dom höll öppet en timme längre bara för att vi var där, ägaren tyckte att vi hade det så trevlig så han ville inte avbryta med att stänga för tidigt. På söndags eftermiddagen åkte vi ner till mamma för att träffa två av mina kusiner från Norge. Vi hade en hel del att prata om då det är många år mellan våra möten. I måndags kom svägerskan och svågern över på en snabbfika, jag var även upp till läkaren. Jag fick byta insulinet och ska ta fyra sprutor istället för två. Enda sättet att få ordning på mitt höga fastande blodsocker enligt läkaren. Det tar tid att ställa in rätt doser på insulinet så i sommar kommer jag få springa på vårdcentralen. Förut hade jag en blandning på långtidsinsulin och korttid insulin. Nu ska jag ta korttidsinsulin till måltiderna och innan jag går och lägger mig ska jag ta långtidsinsulin som ska räcka i 24 timmar. Vad jag tycker om det vet jag inte. Ser det mer som att jag kommer bli mer låst med alla tider och att jämnt släppa med mig tabletter och sprutor. Men det är kanske bara en vanesak och när jag fått in rutiner och insulinet är rätt inställt blir det säkert bra. Så måste jag ta åtta blodprov per dygn för att se hur blodsocker kurvan är, så fort insulinet är inställt kan jag återgå till morgon och kvälls prover.

Hoppas att söndagen bjuder på uppehållsväder så vi kan ta med oss Liam in till Stockholm. Ska bli roligt att få ha honom alldeles för oss själva. Men innan dess vänta ytterligare tre dagars jobb. Nu har jag endast tolv arbetsdagar kvar till semestern. Kan snart börja med ned räkning. Nästa helg är det midsommar och jag har fyra dagar ledigt.

Gojorna ska ha mat nu och sedan ska dom nattas. Ja, även jag ska väl försöka sova men det är lite för tidigt för det än, får vänta en dryg timme till. En nackdel med att jag måste ta en spruta innan sängdags, för det är viktigt att man håller tiderna. Det ska gå 24 timmar emellan kvälls sprutorna och tidigare än klockan tio vill jag inte ta dom. Så dom kvällarna jag är riktigt trött blir det att pina sig till klockan är tio.

Inga kommentarer: