lördag 7 december 2013

Eftermiddagsbak.

Idag har jag bakat. Så här till jul vill jag ha läfsor, en tradition som mamma tog med sig från Norge så självklart bakade jag det. Sen testade jag att baka saffransgrottor, det kommer att bli en favorit hos oss. I morgon ska jag nog baka matbröd. Jag fick min mammas receptbok och där hittade jag ett recept på norskt matbröd. När jag var liten hade vi jämnt så gott bröd, mamma bakade för det mesta och hennes limpor fick man aldrig nog av. Nu tror jag att det kan vara detta recept hon använde, så har jag rätt så kommer jag att få mig en nostalgitripp i morgon kväll. Det kommer bli te och nybakat bröd med ost på och jag kommer att förflyttas si så där 50 år  tillbaka i tiden, hahaha. I hennes receptbok finns en hel del recept från Norge och jag tror jag ska testa att baka en del av dessa recept.

Lite snö fick vi i natt, men absolut inga mängder. Det täcker knappt marken och det är bra det för nästa vecka ska det bli varmare igen och då slipper vi slasket.

Tror att jag ska lägga mig tidigt då det inte är något bra på tv:n. Efter Downton Abbey finns det inget som intresserar mig så jag lägger mig och läser en bok. God natt och sov så gott.

Inga kommentarer: