söndag 26 december 2010

GPS.

Var ner till Sorunda. Precis när jag skulle stänga dörren kom jag på att det var läge att testa vår GPS. Den har legat i köket i flera veckor och där har man ju ingen nytta av den. Vi hitta dit och GPS:en visa våran genväg. När vi åkte hem tryckte jag bara på hem och den visa vägen enda hem till parkeringen. Den varna för alla fartkamrer, men inte för älgar. På vägen ner stod det en stor älg vid vägkanten, det var tur att Bosse såg den i tid och fick ner farten utan att sladda omkring på vägen. Det var rena isbanan och man kände hur det gled när han bromsa.

Sandra ringde när vi var hos farsan. Medan jag prata med henne fråga pappa Bosse flera gången om mitt namn. När jag sluta samtalet tittar han på mig och frågar vad heter du. Tänkte nästan säga till honom att det kanske hade varit bättre att dom döpt mig till ett lättare namn. Men snäll som jag ibland kan vara så lät jag bli och sa vad jag heter. Det är inte så lätt när man är gammal och sjuk. Han har afasi så man får ha tålamod med honom.

Nu ska jag mysa dom sista timmarna av denna julhelg. Borde kanske ringa Jonny för att höra när dom kör hem från Jokkmokk men det känns som om jag ska låta bli. För om han säger att dom kör hem ikväll så kommer jag sova dåligt. Det är ju varningar upp med norrlandskusten och jag hoppas dom har koll på väderleken. Det är bättre att jag ringer i morgon istället. Så får det bli.

Inga kommentarer: